Blog Michal Polák

Celkový počet zobrazení titulu: 3141 | Týždenné zobrazenia: | Dnešné zobrazenia: 101

Lorenz a Kalmus?

Niekoľko rokov pred osemdesiatym deviatym som objavil Vysockého. Charizmatického speváka, „folkáča“ s gitarou, ktorý si v Sovietskom zväze vydobyl veľkú popularitu a veľké problémy. Nebol to disident, hral v oficiálnom divadle i v oficiálnych filmoch. Ale režim si s ním nikdy nevedel tak celkom rady, hľadal najrôznejšie cesty, ako mu znepríjemniť život. Vysockij totiž písal a spieval o mnohých témach, ktoré sa tomu režimu nepáčili – o obetiach stalinizmu, o zlodejoch a vrahoch, o nepoddajných kritikoch, akým bol koniec koncov aj on sám.

Pocit, ktorý nie je namieste

Predosielam, že na problém nemám odpoveď. Ale včerajšie rozhorčenie nad Kotlebovou provokáciou s nacistickou numerológiou – inak, samozrejme, úplne oprávnené – mi nevdojak pripomenulo citát o Trumpovi, ktorý som nedávno zazrel na FB:

V Bratislave medzinárodne o sociálnej ekonomike

Keďže z našich vysokokvalitných médií sa to asi nedozviete, hľa, tu malá ukážka z predsedníckej konferencie k sociálnej ekonomike, otvorenej premiérom a uzatváranej ministerským okrúhlym stolom za účasti predstaviteľov Cypru, Česka, Grécka, Luxemburska, Slovenska, Slovinska, Španielska a Talianska. Spolu s Francúzskom sa všetky tieto krajiny stali signatármi Bratislavskej deklarácie, ktorá volá po konkrétnych činoch z európskej úrovne na podporu sociálnej ekonomiky.

Kto hľadá riešenie a komu ide o body

Vidím, že strana Sme rodina vypustila video, ako ide v parlamente plniť svoj program údajným riešením exekúcií.

Nuž.

Oddlžením fyzických osôb sme sa začali zaoberať na ministerstve financií v lete minulého roka, v rámci prípravy pomoci oblastiam s najvyššou nezamestnanosťou. Bolo to na popud rôznych organizácií na predchádzanie bezdomovectvu a vďaka bezplatnej aktivite s nimi sympatizujúcich právnikov.

Michal Polák

Autor zatiaľ neuviedol o sebe bližšie informácie.

Blogy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984