Vytrhnuté z internetu

Po vzniku televízie JOJ prestali byť programy českej televíznej stanice Nova prístupné väčšine slovenských divákov, okrem tých, čo bývajú v pohraničnom pásme. Na internete sa však na adrese www.nova.cz/ tvarchiv nachádza nielen záznam správ, ale aj relácií, ako sú Eso, Kotol, Na vlastné oči, Občianske judo, Počasíčko, Rady vtáka Loskutáka, ako aj Črepiny.
Počet zobrazení: 2117

Po vzniku televízie JOJ prestali byť programy českej televíznej stanice Nova prístupné väčšine slovenských divákov, okrem tých, čo bývajú v pohraničnom pásme. Na internete sa však na adrese www.nova.cz/ tvarchiv nachádza nielen záznam správ, ale aj relácií, ako sú Eso, Kotol, Na vlastné oči, Občianske judo, Počasíčko, Rady vtáka Loskutáka, ako aj Črepiny. Zároveň je tu však odkaz na adresu www.joj.sk/tvarchiv, čo dokumentuje všeobecne známu vec, ktorú pociťujú najmä slovenskí diváci – prepojenie týchto staníc.

Internet zohral svoju úlohu aj v príbehu o miliardovej výhre v maďarskom Lotte. Ktosi uhádol šťastné čísla, no doteraz sa nevie, či sa výherca o svoje peniaze prihlásil. Na istej maďarskej webovskej stránke sa však nachádza oznam, že výherca sumy, ktorá sa zhruba rovná polmiliarde našich korún, chce podniknúť cestu okolo sveta a hľadá pôvabné spoločníčky s dobrou znalosťou anglického jazyka. Ako dôkaz uverejnil aj oskenovanú kópiu tiketu s vyžrebovanými číslami. Lenže, podľa niektorých odborníkov ide o podvod, tiket je dodatočne upravený. Navyše, už v minulosti pri podobnej astronomickej výhre sa u našich južných susedov objavili na internete podvodníci vydávajúci sa za výhercov, ktorí vylákali peniaze od tých, čo im uverili.

Mohli by sme položiť otázku, či metóda Feng Šui má nalákať dôverčivých ľudí alebo na jej čosi je, ako napríklad na akupunktúre. Doslovný preklad čínskych slov feng šui, znamená vietor a voda. Podľa čínskej taoistickej filozofie v priestore, ktorý obýva človek, prúdi neviditeľná energia čchi. Táto sila vanie ako vietor, ale ak ju uväzníme, môže byť rovnako nebezpečná ako vodný vír. Záujemcovia o podrobnejší výklad nech si nájdu buď českú adresu www.fengshui2000.cz, alebo www.fengshuigate.com. Cieľom Feng Šui je zladiť energiu človeka s energiami v jeho okolí tak, aby sa ocitli v rovnováhe a čchi mohla voľne prúdiť. V skutočnosti ide o zložitý systém, kde sa rozhoduje o umiestnení nábytku, farbe a materiáloch v obytných priestoroch, aj o organizácii obývaného priestoru vôbec. V krajinách, ktoré ovplyvnila čínska kultúra, sa podľa týchto zásad nielen zariaďujú byty, ale aj celé ulice či mestá. Nech by išlo o neviem aké špekulácie, nepochybne v niektorých bytoch sa človek cíti dobre a voľne, v iných zle a stiesnene.

Niekde som si zapatrošil plán Bratislavy, takže pri hľadaní istej ulice som bol odkázaný na internet. Ako najlepší zdroj sa ukázala adresa mapy.atlas.sk, ktorá je súčasťou českého i slovenského portálu Atlas. Pravda, v takýchto situáciách je tiež potrebná počítačová tlačiareň.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984