Vytrhnuté z internetu

Nedávno som videl na obrazovke televízora veľmi pikantný záber. Minister zdravotníctva istej nemenovanej stredoeurópskej krajiny si pred kamerami zapálil cigaretu. Hoci sa na škatuľkách cigariet nachádza varovanie jeho ministerstva, že fajčenie škodí zdraviu, sám šéf rezortu ho popiera.
Počet zobrazení: 2203

Nedávno som videl na obrazovke televízora veľmi pikantný záber. Minister zdravotníctva istej nemenovanej stredoeurópskej krajiny si pred kamerami zapálil cigaretu. Hoci sa na škatuľkách cigariet nachádza varovanie jeho ministerstva, že fajčenie škodí zdraviu, sám šéf rezortu ho popiera. Existuje však americká webová stránka www.truth.com. Anglické slovo „truth“ znamená po slovensky „pravda“. S agresívnosťou, ktorá pripomína niektorých šíriteľov náboženstva z onej krajiny, ukazuje pravdu o fajčení. Táto pravda má dve stránky. Jedna je všeobecne známa, tak známa, že dokonca výrobcovia cigariet ju musia uvádzať na škatuľkách svojich výrobkov. Druhá pravda je, že tabakové monopoly majú taký silný vplyv, že dokážu pôsobiť tak, aby si väčšina fajčiarov neuvedomila dôsledky svojho konania v celej hrôze. Inak povedané, tabak je tiež „tvrdá“ droga.

Kedysi dávno som písal o ruskom webe, ktorý obsahuje elektronické verzie najlepších diel svetovej literatúry. Niečo podobné existuje na adrese www.grtbooks.com. Nájdeme tu v rôznych jazykoch, napríklad aj v ruštine, či dokonca v arabčine výber nielen literárnych, ale aj filozofických a vedeckých diel. Vyhľadať ich môžeme jednak podľa autora, ale aj chronologicky. Táto stránka má však viacero nedostatkov. Hoci medzi ponúkanými jazykmi je ruština, výber v tomto jazyku je veľmi chudobný. Takže sympatický a ambiciózny zámer sa nepodaril v plnej miere.

Kedysi v počítačovom staroveku, niekedy v 80. rokoch, bola Amiga vychytenou značkou medzi stolovými počítačmi. Pre nostalgikov informácie o tomto počítači sústredili napríklad na adrese www.amiga.cz. Britská firma Eye-Tech nás na internetovej stránke www.eyetech.co.uk oboznámila so svojím zámerom obnoviť slávu tejto značky. Pod týmto názvom sa má vyrábať počítač v zmodernizovanej podobe. Lenže isté slovenské príslovie hovorí, že zohrievaná je dobrá iba kapusta. Mladej generácii, ktorá si zvykla na „písíčka“, meno Amiga už nič nehovorí a tí starší nemajú peniaze na vyhadzovanie, aby si obnovili spomienku na počítače, pre ktoré bol harddisk iba výmyslom autorov sci-fi.

Operačný systém Windows má síce na svete najviac užívateľov, ale hádam všetci poznáme jeho vrtochy. Často si zmyslí, že nebude svojho vlastníka poslúchať a vtedy je každá rada drahá. Pre tých, čo vedia po anglicky, je určená webová adresa www.windowsreinstall.com. Nájdeme tu nielen rady, čo by sme mali urobiť, ak nám spadne ktorákoľvek verzia systému Billa Gatesa, ale môžeme si tiež stiahnuť viacero užitočných programov, ktoré sú vhodné na kriesenie nášho neposlušného operačného systému, počínajúc MS-DOSom a končiac Windowsami XP.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984