Slovensko má super vládu

Máme vynikajúci vládny kabinet! Nie, nežartujem. Ako však inak hodnotiť fakt, že nik neuvažuje o výmenách ministrov. Premiér Mikuláš Dzurinda dokonca pri hodnotení dvojročného fungovania vlády nepovažuje za potrebné vykonať personálne zmeny vo svojom kabinete. Aj keď sa mnohí vyhrážali svojou nespokojnosťou s tým či oným, nakoniec zostalo opäť a zas len pri slovách.
Počet zobrazení: 1687

Máme vynikajúci vládny kabinet! Nie, nežartujem. Ako však inak hodnotiť fakt, že nik neuvažuje o výmenách ministrov. Premiér Mikuláš Dzurinda dokonca pri hodnotení dvojročného fungovania vlády nepovažuje za potrebné vykonať personálne zmeny vo svojom kabinete. Aj keď sa mnohí vyhrážali svojou nespokojnosťou s tým či oným, nakoniec zostalo opäť a zas len pri slovách. A tak môžeme po dvoch rokoch pokojne vyhlásiť, že súčasná vláda vie rozprávať veľmi dobre. Veď kde sa podela kritika SMK na adresu ministra pôdohospodárstva Pavla Koncoša? Existujú však podľa jej predstaviteľov požiadavky na personálne zmeny. Ale tie sa na Slovensku môžu udiať iba so súhlasom strany, ktorá daného ministra do funkcie nominovala. A predsa - kto by potápal svojich ľudí? Nik. Bohužiaľ, ale na Slovensku je to naozaj tak. Činnosť vlády sa nehodnotila len z pozícií personálnych otázok, ale aj vládnych priorít. A verte, či neverte, no medzi skôr splnené úlohy zaradil premiér napríklad integráciu Rómov do spoločnosti alebo reformu verejnej správy. Premiér ale asi zabudol na fakt, že reforma je momentálne zabrzdená a s otázkou rómskej problematiky sa neurobilo vôbec nič. Pravdaže, okrem rozprávania nič nehovoriacich slov o tom, aké zásadné je jej riešenie pre kabinet. Dokonca podľa M. Dzurindu vláda splnila aj ďalší sľub - výstavbu 12 500 bytov. Kde stoja? Na túto otázku by premiér mohol odpovedať mladým rodinám. Nie si len prečiarknuť túto prioritu ako splnenú.

Od budúceho roku vstúpi do platnosti zákon o dvojakom členstve. A tak budeme mať vo vláde ministrov za stranu, ktorú nik nevolil. Alebo dal ktosi z občanov mandát SDKÚ? Koho bude vo vláde teda zastupovať minister zdravotníctva Roman Kováč, hospodárstva Ľubomír Harach, či vnútra Ladislav Pittner. Pravdaže, v prvom rade štát (alebo by aspoň mal). Ale napríklad šéf rezortu vnútra bude vo svojej funkcii za KDH, SDK alebo SDKÚ? Tento problém teda čiastočne vyrieši koniec februára. Na Slovensku však vznikne neštandardná situácia. Ale na to sme si už asi zvykli.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984