Stalo sa

Predseda HZDS Vladimír Mečiar vyhlásil, že v prípade krachu nebankových subjektov nemá štát inú možnosť ako priznať, že porušil povinnosti, ktoré mal zo zákona voči vkladateľom, a dodal, že ak bude vo vláde, odškodní klientov týchto subjektov. Oceňujem dobrý úmysel pána predsedu, ale myslím, že ani prípadný predaj Elektry by mu na to nevystačil.
Počet zobrazení: 1831

Predseda HZDS Vladimír Mečiar vyhlásil, že v prípade krachu nebankových subjektov nemá štát inú možnosť ako priznať, že porušil povinnosti, ktoré mal zo zákona voči vkladateľom, a dodal, že ak bude vo vláde, odškodní klientov týchto subjektov. Oceňujem dobrý úmysel pána predsedu, ale myslím, že ani prípadný predaj Elektry by mu na to nevystačil.

Letáčik arcibiskupa Jána Sokola, v ktorom vyzval ľudí, aby nevolili neveriacich, liberálov a bývalých komunistov zmiatol aj samotnú cirkev a predseda Konfederácie biskupov Slovenska František Tondra sa dokonca od tohto vyhlásenia dištancoval. No, pokiaľ pán arcibiskup nelepí tajne po nociach plagáty KDH, je to ešte stále v norme.

Na mítingu SNS v Žiline kritizovala Anna Malíková okrem rozkrádania a rozpredávania krajiny aj predsedu HZDS, keď sa opýtala dôchodcov, či aj oni majú také bývanie ako Vladimír Mečiar. Podľa mňa by však osloveným dôchodcom celkom stačilo i bývanie, aké má pani predsedníčka.

Líder HZD Ivan Gašparovič odmieta spoluprácu s SMK na vládnej úrovni, pretože len zvyšuje nacionalistické nálady, a nevie si tiež predstaviť, ako budú zosúlaďovať svoje programy KDH a SMK. Zrejme asi tak, ako sa jemu podarilo zosúladiť svoju minulosť s prítomnosťou.

V e-mailových schránkach po celom Slovensku sa objavil nový vírus, ktorý obsahuje text „Všetkým občanom“ a fotografiu usmiateho Pavla Ruska, pričom tento vírus nie je podľa odborníkov veľmi nebezpečný, ale dokáže strpčovať život. Ani sa mi nechce veriť, že hovoria iba o víruse.

Tvrdenie Petra Zieglera, že Vladimír Mečiar ručí za pôžičku svojím domom, ktorý má vraj hodnotu 300 miliónov korún, je podľa odhadcov veľmi prehnané a budova by mohla mať takú cenu, len keby v nej boli použité najdrahšie materiály a špičkové technológie. A podľa môjho názoru aj vtedy, keď tam v budúcnosti bude zriadené mauzóleum V. Mečiara.

Doslova šok zažili v uplynulých dňoch obchodníci z banskobystrického regiónu odoberajúci pivo od veľkopodnikateľa a bývalého krajského predsedu HZDS Pavla Čupku, keď namiesto zlatého moku s názvom Urpín im do predajní doviezli pivo s nápisom Voľte HZDS = 6. Zdá sa, že pastierske listy sa dajú rozposielať aj na pivových fľašiach.

Hovorca Iniciatívy za občiansku spoločnosť Alfonz Halenár protestoval pred Prezidentským palácom proti komunistickej minulosti hlavy štátu, pričom držal v rukách transparent s nápisom „Mojím prezidentom nemôže byť komunista“. Priznám sa, že mne osobne viac ako prezidentova minulosť, prekáža jeho prítomnosť.

Pri príchode do Slovenského rozhlasu sa expremiér Vladimír Mečiar neovládol a po opakovanej otázke, odkiaľ zobral peniaze na financovanie svojej vily Elektra, slovne i fyzicky napadol redaktora televízie JOJ. A to chcel len chudák redaktor vedieť, čo má robiť, aby sa nemusel do smrti živiť žurnalistikou.

Konferencia biskupov Slovenska pripravila ďalší pastiersky list tentoraz o európskej integrácii, pričom tvrdí, že tým nesleduje iný cieľ iba to, aby veriaci katolíci vedeli, kam idú a prečo tam idú. A ja som si doteraz myslel, že pre veriacich katolíkov existuje iba jedna cesta.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984