Hokejový rébus vyriešený

Po dlhých diskusiách a rokovaniach máme nového reprezentačného trénera. A aj nového štátneho trénera. Hoci ten je vlastne staronový. Na prvý pohľad to vyznieva dosť zložito. Novým koučom reprezentácie je teda František Hossa a štátnym, bývalý reprezentačný tréner Ján Filc.
Počet zobrazení: 1424

Po dlhých diskusiách a rokovaniach máme nového reprezentačného trénera. A aj nového štátneho trénera. Hoci ten je vlastne staronový. Na prvý pohľad to vyznieva dosť zložito. Novým koučom reprezentácie je teda František Hossa a štátnym, bývalý reprezentačný tréner Ján Filc. Ten bude mať na starosti Baltika Cup a majstrovstvá sveta, František Hossa všetky ostatné podujatia. Takto vyzerá nový, komplikovaný model vedenia tímu majstrov sveta. Nenastane však teraz situácia, že pravá ruka nebude vedieť, čo robí ľavá? Aká bude koncepcia štátneho mužstva, keď ho budú viesť dvaja tréneri? Podľa informácií v dennej tlači, bude mať v krízových situáciách hlavné slovo J. Filc. Aké to však sú, nie je presne definované. Čo ak nastane nejaká „krízová situácia“ napríklad na Švajčiarskom pohári? Príde ju riešiť Ján Filc?

František Hossa sa vyjadril, že takéto postavenie nevníma ako oslabenie svojho kreditu. Pritom stále presne nevie, ako bude s trénerom Jánom Filcom fungovať na striedačke na vrcholných turnajoch. Nuž, nebudú to mať tí naši hokejoví majstri sveta jednoduché. Na jednom tréningu počúvať predstavy Františka Hossu, na druhom Jána Filca. Pritom môžu byť aj rozličné. Ak by sme to zobrali zo všetkých možných strán, mohlo by rozhodnutie zväzu znamenať aj istú nedôveru voči F. Hossovi na majstrovstvá sveta. Alebo to bol možno kompromis, keďže Ján Filc sa pričinil o zisk titulu zo svetového šampionátu a každý chcel, aby vo svojej práci pokračoval. Takto vlastne zostala aj koza celá, aj vlk sýty.

Päťmiliónová krajina majstrov sveta má teda dvoch hokejových trénerov. Štátneho i reprezentačného. Uvidíme, čo takáto nová koncepcia smerovania seniorského mužstva prinesie.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984