Horúce kreslo pre: ministra vnútra Ivana Šimka

Pán minister, verejne ste vraj vyhlásili vojnu opitým policajtom, ale sám neviete, či v nej zvíťazíte. Tiež ste nariadili kontrolu všetkých policajtov, pri ktorej by mali ich nadriadení zistiť, či neholdujú alkoholu. Ako si to predstavujete v praxi? - Skutočne si uvedomujem, že ten boj bude náročný a dlhý, a pripúšťam, že v ňom môžem aj padnúť, len neviem ako hlboko.
Počet zobrazení: 1962

Pán minister, verejne ste vraj vyhlásili vojnu opitým policajtom, ale sám neviete, či v nej zvíťazíte. Tiež ste nariadili kontrolu všetkých policajtov, pri ktorej by mali ich nadriadení zistiť, či neholdujú alkoholu. Ako si to predstavujete v praxi? - Skutočne si uvedomujem, že ten boj bude náročný a dlhý, a pripúšťam, že v ňom môžem aj padnúť, len neviem ako hlboko. A čo sa týka kontrol, predstavujem si to asi takto. Nadriadený si zavolá podriadeného k sebe, posadí ho za stôl a položí pred neho fľašu borovičky. Tu by som si dovolil poukázať na skutočnosť, že v rámci myšlienky „kupuj slovenské výrobky“ sme sa pre túto akciu rozhodli použiť rýdzo našský nápoj. Potom nadriadený odíde z miestnosti a po hodinovom časovom limite sa opäť vráti. Ak zistí, že fľaša je prázdna a jeho podriadený ešte sedí za stolom, je to neklamný fakt, že daný príslušník svoj boj s alkoholom vyhral a že je schopný aj naďalej vykonávať svoju službu.

Na verejnosť prenikli aj informácie, že plánujete použiť podobný trik ako v susednom Rakúsku, kde popri cestách rozmiestnili nafúkané makety policajtov a vodiči sú takto nútení znižovať rýchlosť jazdy. - Áno, naozaj o tom vážne uvažujeme a chceme to ešte rozšíriť o nafúkané makety členov slovenskej vlády a niektorých poslancov. Nahnevanému voličovi takto umožníme, aby si úplne beztrestne na maketách vybil zlosť, aby do blížiacich sa parlamentných volieb išiel už bez negatívnych emócií a s jasnou hlavou.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984