Vitajte a čítajte

Vitajte na novom ľavicovom webe. Tento web nadväzuje na ľavicový týždenník, ktorý však pred časom prestal vychádzať. Nútené prestávky akoby k (Novému) Slovu už patrili a pre nepriazeň doby a okolností, raz z politických, inokedy ekonomických dôvodov, náš týždenník prestal vychádzať. Vždy to však bolo iba dočasné. A my urobíme všetko pre to, aby to nebolo inak ani v tomto prípade.  
Počet zobrazení: 1591
vitajte.jpg

Vitajte na novom ľavicovom webe. Slovo nie je medzi ľavicovými médiami nijakou novinkou. Náš týždenník nadväzoval na tradície Nového Slova, ktoré začalo vychádzať krátko po vyhlásení Slovenského národného povstania. Tento web zasa nadväzuje na ľavicový týždenník, ktorý však pred časom prestal vychádzať. Budeme sa usilovať, aby to bolo len dočasné. Nútené prestávky akoby k (Novému) Slovu už patrili a z času na čas, pre nepriazeň doby a okolností, raz z politických, inokedy ekonomických dôvodov, náš týždenník prestal vychádzať. Vždy to však bolo iba dočasné. A my urobíme všetko pre to, aby to nebolo inak ani v tomto prípade.
Tieto nové ľavicové internetové stránky však nie sú cnosťou z núdze. Už dlho sme si v redakcii uvedomovali, že internetové vydanie Slova nezodpovedá dobe a že noviny, akokoľvek obsahovo či graficky zaujímavé, sa dnes bez podpory dobrého webu nezaobídu. A tak sme už v prvej polovici roka začali pripravovať novú, internetovú tvár Slova.
Dnes vás môžeme privítať na novom slovenskom ľavicovom internetovom portáli. Uvedomujeme si, že zatiaľ nebude bez chýb, ale tak to býva, keď je zdrojom práce najmä nadšenie a hlboké presvedčenie, už menej finančné zázemie. (Nové) Slovo však nikdy nebolo médiom bohatých, zato však patrilo k médiám slobodným. A to v dnešnom (mediálnom) svete nie je málo.
Na našich internetových stránkach nájdete všetko, čo k modernému publicistickému webu patrí. Obsahovo budeme pokračovať v najlepších tradíciách (Nového) Slova a nechceme sa rozlúčiť ani s obľúbenými autormi. K nim by sa však teraz mali pridať aj blogeri, aby slušní ľavicovo orientovaní ľudia dostali aj takúto príležitosť vyjadrovať svoje postoje k spoločenskému dianiu. Dúfame, že ich bude veľa.
Zásadným rozdielom oproti tlačenému médiu je ponuka videa, ktoré sa bude objavovať nielen v redakčnej časti, ale svoje príspevky bude môcť vo forme videa zverejniť aj každý bloger. Nebudú chýbať tradičné rubriky v novom šate.
Hoci v inej podobe, ponúkame stále vaše/naše (Nové) Slovo. Veríme, že ho prijmete s takou radosťou a úprimnosťou, s akou my pristupujeme k jeho tvorbe. Nebude to ľahké, ani jednoduché a nepochybne to bude beh na aspoň stredne dlhú trať. Presne to isté však platí už celé desaťročia aj o prezentácii a presadzovaní ľavicových myšlienok.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa miLAN53@pobox.sk
#1
Milan Antal
14. október 2010, 09:19
Cbcem poprosiť redakciu, alebo programátora, či nie je možné nastaviť program tak, aby nezhutňoval za každú cenu príspevky. Aby boli zachované aj odstavce. Aby bolo možne vyjadriť aj oddelenosť myšlienok, takto sa mi to zdá nahádzané na kopu a stráca sa prehľadnosť. Ja sa snažím príspevok usporiadať tak, aby bol trochu prehľadný, s oddelenými myšlienkami, ale program mi ho upraví akoby do jednej dlhej tézy, čím to trochu stráca na prehľadnosti. Prípadne aj dať možnosť silnejšie vyznačiť nejaké slová, aby bolo jasné, na čo sa dáva dôraz.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984