VIDEO: Španieli v tom nie sú sami

Plamienok, ktorý rozžali ľudia na Islande, v Španielsku, v Grécku a v arabských krajinách sa rozhára po Európe. V nedeľu večer vyšli von aj Slováci v Bratislave, Poprade, Martine a Košiciach, aby na verejných stretnutiach diskutovali o cieľoch, ku ktorým by sa mala uberať naša spoločnosť. V článku zdieľame videá z bratislavského stretnutia Za skutočnú demokraciu teraz.
Počet zobrazení: 2587
slovenskarevolucia sk.jpeg

Nedeľa večer, devätnásty jún. Pod sochami Kulichovho Pamätníka na námestí SNP v Bratislave postáva a debatuje stovka ľudí každého veku a najrôznejších imidžov. Dôchodcovia, ženy a muži v strednom veku, mládež, „šedé myši“, pankáči... Prišli na výzvu iniciatívy Slovenská revolúcia, ktorá samu seba označuje ako kolektív nezávislých osôb bez statusu občianskeho združenia alebo podpory politických strán. V počte na slovenskú demonštráciu štandardnom. Na diskusiu akurát. Rečníkom totiž mohol byť každý a mnohí túto možnosť využili.



Stretli sa tu, pretože sa im nepáči spôsob, akým je spravovaná táto spoločnosť. Priviedla ich otázka – ak máme vraj vyše dvadsať rokov demokraciu, prečo sa pocit, že my – občania riadime štát podľa vlastných predstáv a v záujme napĺňania našich potrieb, stále nedostavil? Žeby preto, že to tak v skutočnosti nie je? Toto sme chceli? A čo chceme dnes? „Ľudia v roku 1989 požadovali zmenu totalitného režimu na demokraciu pre ľudí, politicky a občiansky slobodnú spoločnosť. Dnes v roku 2011 musíme konštatovať, že hlas ľudu nebol vypočutý a diktatúra jednej strany sa zmenila na diktatúru ekonomických elít, finančných skupín, nadnárodných korporácií a ich politických lokajov – vlád,“ píše sa na stránkach Slovenskej revolúcie. „Požadujeme sociálne spravodlivú spoločnosť, priamu participačnú demokraciu a moc do rúk ľudu.“



Stretli sme sa aj preto, aby sme sa navzájom uistili, že ľudia, ktorí protestujú v Španielsku, Grécku a v mnohých iných krajinách Európy a sveta majú tie isté ciele a čelia tým istým problémom ako my. (Rozdielom je možno len miera – či už problémov, alebo ich uvedomenia.) Z mainstreamových médií sa to takto na rovinu nedozvieme. Nedozvieme sa, že je to revolúcia, a za  čo revoltujúci občania v zahraničí vlastne bojujú. Inak by sme si mohli uvedomiť, že sme v skutočnosti na jednej lodi. Že propagandistická téza o  bonvivánskych južanoch, ktorí si za svoj bankrot môžu sami, lebo si žili nad pomery, a teraz si nechcú uťahovať opasky, je vymyslená na to, aby nás stavala proti sebe. Aby sme nevideli, že to isté sa mohlo (a môže) stať aj nám, pretože na konkrétne politické rozhodnutia v našej krajine máme rovnako malý vplyv a rovnako malú možnosť kontroly. (Otázka na zamyslenie – myslíte si, že by našim finančným a politickým elitám morálka zabránila vystaviť za svoje šafárenie účet občanom?) To, čo vidíme v Grécku a v Španielsku, sú dôsledky absencie skutočnej demokracie. A týka sa nás to nielen preto, že sme spolu v Európskej únii. Španieli a Gréci v tom nie sú sami. Sme v tom všetci až po krk.



Videá: Július Bosák
Foto: www.slovenskarevolucia.sk

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
24. jún 2011, 09:22
S veľkým záujmom som si vypočul prejavy na Vašom prvom mítingu. Konečne niekto,okrem KSS,pomenoval všetky neprávosti a zamlčova- né problémy v našej spoločnosti. Skutočne nastáva tá chvíľa kedy je nutné zdvyhnúť svoj hlas proti tým ktorí sa každodenne oháňa- ňajú tou svojou demokraciou. Demokraciou ale pre koho??? Nejdem to rozvádzať - dobre viete čo mám na mysli. Prajem Vám,aby Vaše hnutie čo najväčšiemu počtu obyvateľov Slovenska , konečne otvo- rilo oči. Držím Vám palce !!!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
24. jún 2011, 17:15
TA3,vraj spravodajská televízia? Jeto pokazená platna.Od rána do večera opakuje to isté.A vôbec masmédia.Pýtam sa ako je možné v tejto vrajdemokkracii o tomto stretnutí nepovedali ani slovko na STV1,2 ? Komu to nieje pochuti?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
24. jún 2011, 20:50
POzritesa, edu, musíme si uvedomiť jednu vec. a síce komu slúžia tieto média - tetjo vláde a tomuto režimu. Kapitalistickému režimu. Ako si myslíte,že by sa zachovali ľudia, keby im médiá ukážu čo sa v skutočnosti deje vo svete - že státisíce ľudí protestujú - v Chile mladí za bezplatné vzdelanie, v Grécku prebiehajú občiasnke nepokoje, v Španielsku mladí vyjadrujú otvorený nesúhals s režimom, že v USA sa búria tí, ktorí neptaria do vyššej triedy atd atd. Našich ľudí by to posmelilo a inšpirovalo, ale to vlastníci dnešných médií nechcú.
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
24. jún 2011, 22:47
keby mi niekto vysvetlil pojem SKUTOČNÁ DEMOKRACIA. Aj buržoázna demokracia, voči ktorej protestujete, je totiž skutočnou demokraciou. Nemôžem si pomôcť, ale toto hnutie používa pojmy propagandistickej výbavy buržoáznej demokracie (skutočná demokracia, totalita pred r. 1989). K takýmto anarchistickým hnutiam nemám príliš veľkú dôveru, dokážu byť nielen nedemokratické, ale aj nespravodlivé a kruté vo svojej živelnosti. Nuž, kto si neváži hodnoty iných ľudí, nemožno si vážiť ani jeho.
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
25. jún 2011, 13:11
Neustále je vidieť apatiu a strach Slovákov bojovať za veci verejné, za svoj život a životy bežných ľudí, ktorí sa v aktuálnom spoločenskom systéme nechádzajú na dne pyramídy zvanej kapitalizmus. Zatiaľ čo väčšina Slovákov sedela pri večeri, v kaviarni alebo pred telkou sledujúc Smotánku na istej komerčnej televízií, my sme vyšli na námestia tejto krajiny. Stretli sme sa ako slobodne mysliaci ľudia znechutení z celospoločenskej situácie, sklamaní zo sľubov všetkých ponovembrových vlád, ktoré Slovensko dostali pred brány ekonomického a sociálneho kolabsu, rozkradli a rozpredali strategické suroviny, energetické zdroje a národné bohatstvo. Ľudia v roku 1989 požadovali zmenu totalitného režimu na demokraciu pre ľudí, politicky a občiansky slobodnú spoločnosť. Dnes v roku 2011 musíme konštatovať, že hlas ľudu nebol vypočutý a diktatúra jednej strany sa zmenila na diktatúru ekonomických elít, finančných skupín, nadnárodných korporácií a ich politických lokajov - vlád, ktoré sa stali prisluhovačmi kapitalizmu, USA, Izraela, EU a teroristického paktu NATO. Zapredali našu národnú suverenitu, národné bohatstvo, zničili potravinovú sebestačnosť a neustále prehlbujú sociálne rozpory, ktoré vrcholia xenofóbiou, rasizmom a zostrovaním antagonizmov vo vnútri spoločnosti ako takej. Sme jednou z najchudobnejších krajín EU. Na sociálny systém, školstvo, vedu, či zdravotníctvo vynakladáme jedno z najnižších % HDP z pomedzi EU27. Priemerná mzda v národnom hospodárstve sa ledva približuje minimálnym mzdám v Západnej Európe, zatiaľ čo ceny potravín a produktov sú takmer identické, v niektorých prípadoch vyššie. Zahraničný dlh Slovenska dosahuje 32 miliárd Eur. Počas krízy, kedy nám naša pravicová vláda rozpráva rozprávky na dobrú noc v podobe fabulácií o potrebe šetrenia a uťahovania opaskov paradoxne stúpajú zisky finančným skupinám a politika tejto krajiny trpí fatálnym klientelizmom a prebujnelou korupciou. Naša vláda podporuje teroristické akcie proti civilnému obyvateľstvu Líbye, uzatvára vojenské dohody s Izraelom, či líbyjskou povstaleckou "národnou radou" a takto vystavuje obyvateľov našej krajiny do nebezpečenstva, aké si ani nevieme predstaviť.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
25. jún 2011, 13:15
www.slovenskarevolucia.sk
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
25. jún 2011, 16:20
Naša vláda podporuje teroristické akcie proti civilnému obyvateľstvu Líbye, uzatvára vojenské dohody s Izraelom, či líbyjskou povstaleckou "národnou radou" a takto vystavuje obyvateľov našej krajiny do nebezpečenstva, aké si ani nevieme predstaviť."******* Vážený zas pletieš hrušky so zemiakmi!!!!!! Izraelský ľud je na svojom zvrchovanom území a bojuje za svoje uzemie dané Abrahámovi, Izákovi, Jákoboví a ich potomkom do večného nezcudziteľného dedičstva!!! To že ich vyhnali v r. 132 n.l imperialistickí Rímania (ako sa dnes pokúšajú vyhnať Kadáfiho socialistov), keď sa Izraelskí ľud vzoprel zahraničnému okupantovi a národooslobodzovaciu vojmu prehral, ešte neznamená, že nie je teraz na svojom Bohom danom do večného dedičstva území! Porovnaj si rozlohu Dávidovej ríše z 10 stor. pr. n.l. s terajšou rozlohou štátu Izraela a potom otváraj hubu!!! Palestínski teroristi a arabské bandy zločincov od 15.5.1948 ohrozujú zvrchovanosť Izraelského štátu teroristickými akciami a 6. vojnami sa pokúšali vyhnať Izraelcov z ich zvrchovaného územia do mora. Preto dávať na rovnakú úroveň protiteroristické akcie zvrchovaného štátu a imperialistickou kolonizačnou vojnou NATO, ktorú zažíva ľud Lýbie je hovädina, len tebe podobná!!!!!!!!! PS: Týmto sa ospravedlňujem mladým neokomunistom a podporujem ich v ich revolúcií za ľudovodemokratické Slovensko bez buržoázie pri moci.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
25. jún 2011, 16:32
"Bol by som rád, keby mi niekto vysvetlil pojem SKUTOČNÁ DEMOKRACIA."***** Demokracia = vláda ľudu = vláda výlučne proletariátu (tzn. terajších pracujúcich bez výrobných prostriedkov a pôdy) bez buržoázie a nadvlády ("vedúcej úlohy")hegemosnistických politbyr komunistov a sociálnych demokratov. Ako hovoria Rusi "Vsjo jásno nenúžny bukvy"!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
25. jún 2011, 16:58
čo znamená pojem skutočná demokracia, treba ho zaviesť do učebníc a slovníkov. Ešte by mi mohla objasniť, ako to bolo s Periklovou demokraciou, či ju možno pokladať za skutočnú alebo neskutočnú demokraciu. ******* ľud teda znamená proletariát. Hm, kam zaradíme v socializme družstevníkov, drobných remeselníkov, zrejme budú patriť medzi nepriateľov ľudu:-). A ako so štátnym vlastníctvom, ak je vlastníctvom všetkého ľudu, všetci sú neproletári, znovu tu je problém s ľudom. Tuším ste chcela rozdeliť všetky výrobné prostriedky medzi ľudí - tým pádom by boli všetci vlastníci, žiaden proletár - a absolútna absencia ľudu a demokracie. Akosi sa v tom neviem vyznať, nemohla by ste mi pomôcť sa zorientovať?:-)
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
25. jún 2011, 18:40
1, "ako to bolo s Periklovou demokraciou, či ju možno pokladať za skutočnú alebo neskutočnú demokraciu." **** Je ľudovou demokraciou ak v štáte sú otroci a ženy sú vylúčené z verejného a politického života? Ak nie sú si všetci rovní v právach, povinnostiach a NAJMä SPRAVODLIVOM DELENÍ ZISKU, TAK SA ROZHODNE NEJDENÁ O DEMOKRACIU, ale o oliarchiu privilegovanej skupiny slobodných občanov. *** 2,"Hm, kam zaradíme v socializme družstevníkov, drobných remeselníkov, zrejme budú patriť medzi nepriateľov ľudu".****** Opäť si položme elementárnu otázku boli skutočnými vlastníkmi pôdy družstevníci? Rozhodnie NIE! Po často násilnom a nedobrovoľnom združstevnení de facto prestali byť vlastníkmi pôdy, ktorú museli vložiť do družstva!!! Teda pôvodní súkromne hospodáriaci roľníci boli komunistami proletarizovaný v prospech štátu. Taktiež nemohli družstevníci si rozdeliť celý zisk vyprodukovaný na družstve, ale museli ho odovzdať štátu fe facto komunistom! Takže družstevníci boli za socializmu de facto proletári!!! Drobní remeselníci to bol za socializmu kto? Fuškári po 8,5 pracovnom čase, alebo počas neho, ak zdúchli skôr z roboty??? Čo neviete, že všetkých remeselníkov zoštátnili komunisti a vznikli výrobné a komunálne družstva so štátnými zamestnancami? Mal azda nejaký nejaký remeselník na LV výrobné družstvo?*** 3, " A ako so štátnym vlastníctvom, ak je vlastníctvom všetkého ľudu, všetci sú neproletári, znovu tu je problém s ľudom." *** Vaša predstava je veľkou ilúziou, že všetci boli vlastníkmi štátneho majetku! Jedine ak z neho kradli a nedali sa chytiť! Za pseudo socializmu vlastníkom štátneho majetku bola Komunistická strana!!!!!! Politbyro UV KS ako jediný vlastník rozhodovalo ako sa naloží so ziskom. Bežní proletári (proletarizovaní štátni zamestnanci bez výrobných prostriedkov) nerozhodovali o ničom, tak ako teraz v buržoázných firmách! Socializmus bol štátny kapitalizmus s jediným vlastníkom, ktorým bolo politbyro KS. Prečítajte si knihu Nebojte sa socializmu ak vám to nie je jasné!***** 4, "Tuším ste chcela rozdeliť všetky výrobné prostriedky medzi ľudí - tým pádom by boli všetci vlastníci, žiaden proletár - a absolútna absencia ľudu a demokracie. Akosi sa v tom neviem vyznať, nemohla by ste mi pomôcť sa zorientovať?" Ani sa vám nedivím, že keď napíšete takýto nezmysel, tak sa s vašim komunistickým chápaním neviete zorientovať. *** Samozrejme, že nebude žiaden proletár ak bude každý vlastniť výrobné prostriedky a robiť pre seba a nie na komunistické hegemonistické politbyro s nižšími straníckymi príživnickými štruktúrami! A už vonkoncom nie na buržujov vlastniacich výrobné prostriedky! K tomuto ste ako došli?: "a absolútna absencia ľudu a demokracie." To tie výrobné prostriedky rozdelíme marťanom v kapitalizme. Pretože v buržoáznom ponímaní demokracia = kapitalizmus!************** PS: Už mi konečne pošlite tie tézy tých krsťanských socialistov z 90-tých rokov. Mám taký dojem že podľa ních a wikipedie bude kresťanským socialistom aj ultra buržuj a Bushov kamoš a spojenec v imperialitických vojnách Tony Blair.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
25. jún 2011, 19:00
a pojem demokracie v antickom Grécku ani nemal vzniknúť. Veď doteraz demokracia neexistovala a vznikne vlastne až vtedy, keď sa utvorí spoločenská štruktúra podľa Vašich predstáv. Hm, zaujímavé, demokracia sa pokladá vraj za najlepšie politické zriadenie, pritom žiadna neexistovala. Ak všetky nedemokratické hnutia a názory sú protiprávne, vlastne by bolo treba zakázať všetky, okrem Hnutia za skutočnú demokraciu, a samozrejme, Vášho kresťanského socializmu:-).
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
25. jún 2011, 19:15
inga, najdite si nejakeho chlapa, mozno pridete na ine myslienky...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
26. jún 2011, 09:29
"Hm, zaujímavé, demokracia sa pokladá vraj za najlepšie politické zriadenie, pritom žiadna neexistovala." ****** Na tomto videu sme to pomerne jasne mohli vidieť, čo na demonštrácií povedal neokomunista (SZM-ák) Pirošík (kandidoval tuším 32 mieste na kandidátke Hrdličkovej KSS v posledných voľbách), že demokracia je buď vaša (buržoázna), alebo naša (komunistická). Takže o koho demokracií to píšete, ako o vraj najlepšom politickom zriadení? Neplatiete si náhodou pojmy demokracia s hegemóniou? Potom po slovenský to znie asi takto: buď vy (buržuji)máte nadvládu nad nami (komunistami), alebo my (komunisti) máme nadvládu na vami (buržuoziou))! Kde potom je ten proletariát tvoriaci ľud (demos), ktorý údajne "vládne"? Keď je to podľa vás "... všetko jasné ako facka". Teraz buďte mudrý.***** Je to s tou vašou predstavou o demokracií (vláde ľudu) asi tak, ako o vašej totálne zmätenej predstave o kresťanských socialistoch. Potom sa vám nedivím, že mi tie materiály (ktoré údajne máte od tzv. kresťanských socialitov) nechcete mi emailom poslať ani na x-tú žiadosť. Pretože len mútite vodu, aby ste boli zaujímavý a nič nemáte, len blafujete a píšete nezmysly o ktorých nemáte ani poriadnu šajnu!!! Alebo sa obávate, že vás tu "roznesiem" ak mi to pošlete? Veď nie ste autorom, tak nemáte dôvod na oprávnené obavy. Alebo sa mýlim?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
26. jún 2011, 09:34
"inga, pripad pre freuda inga, najdite si nejakeho chlapa, mozno pridete na ine myslienky..." **** Keď dôjdu argumenty, tak sa začína buď s nadávkami, sexizmom, alebo znevažovaním polemického súpera, ktorý má v polemike jednoznačnú prevahu!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
26. jún 2011, 09:45
dajte tomu pokoj, sionizmus = fasizmus, raz sa stylizujete ako krestanka, potom ako revolucionarka, je za tym len sionizmus, slusni zidia sa za takych ako ste vy hanbia. pokial s tym neprestanete, zle skoncite. budem rad ak na mna nebudete reagovat, dakujem...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
26. jún 2011, 10:30
a preto aj všetky pojmy chápete len čisto ideologicky. Absolútne Vám chýba vecný, objektívny pohľad. Aj Pirošík hovorí o buržoáznej demokracii, teda ju nepopiera, akurát hovorí o nej ako o demokracii pre pánov. Ten pokus vidieť všetko len v triednom protiklade patrí do minulosti. Som s ním stotožnený dozadu, do 20. st., bol oprávnený. Ale nie do budúcnosti, vývoj, revolúcia prekročila aj socializmus a dnes sa pohybujeme smerom k pluralitnému usporiadaniu civilizácie, spoločnosti, k sociodiverzite. Pre dnešok preto už neplatí my alebo oni, ale my aj oni. ****** Čo som chcel povedať, som povedal, končím s touto polemikou, nemá ďalej zmysel. ********* Tie materiály by som musel vyhľadať, ide o roky 1990 - 1995, sú len v papierovej podobe, musel by ich nahodiť do PC, čo by mi zabralo pár dní. Nakoľko sa nechováte seriózne k partnerom v diskusii, nemám v úmysle tomu venovať toľko času. Ak od ľudí očakávate pozitívny prístup, musíte ho aj sama uplatniť.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
26. jún 2011, 11:21
reagovat na vase sionisticke dristy? dajte tomu pokoj, sionizmus = fasizmus, raz sa stylizujete ako krestanka, potom ako revolucionarka, je za tym len sionizmus, slusni zidia sa za takych ako ste vy hanbia. pokial s tym neprestanete, zle skoncite. budem rad ak na mna nebudete reagovat, dakujem..." ******* Ťažko je s niekým korektne diskutovať ak nemá ani elementárny prehľad a v kuse iných uráža vrátane žien.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
26. jún 2011, 14:05
"Ste fanatička, a preto aj všetky pojmy chápete len čisto ideologicky. Absolútne Vám chýba vecný, objektívny pohľad. Aj Pirošík hovorí o buržoáznej demokracii, teda ju nepopiera, akurát hovorí o nej ako o demokracii pre pánov." ********* Ešte raz si vypočujte pozorne prejav komunistu Pirošíka! "Ľudová demokracia neexistuje. Je len demokracia ich (buržoázie) proti nám (komunistov), ale nás proti ním!"*** Povedal to naprosto a nespochybniteľne jasne. Tak mi nie je jasné o čo iné komunistom ide ak nie o hegemóniu nad proletariátom? Ktorú eufemistický nazyvali ako vedúcu úlohu strany. Pirošík povadal jasne buď bude vládnuť buržoázia (páni), alebo budú vládnuť hegemonistickí komunisti. Je úplne jedno ako to nazývajú, či participatívna demokracia s vedúcou úlohou komunistickej strany. Ani Peter Vittek, ani "Mateo" Zagrapan a tobôž už nie komunista Stano Pirošík nepovedali čo je to zá ich participatívna demokracia? Je to trójský kôň, ktorý im pomôže poraziť buržoáziu a umožní opäť dostať sa komunistom, či už Hrdličkových neokomunistov , alebo Fajnorových z (tzv. Socialistického hnutia?) Pokiaľ sa tam budú objavovať leninisti a gransciti, tak vždy pôjde o lesť neokomunistov ako sa dostať k hegemonistickej nadvláde nad proletariátom. Ak jednoznačne vyhlásia, že rušia politbyro UV KSS a zavádzajú 100% decentralizáciu (totálne riadenie strany z dola proletariátom) A hlavne im ide o 100% rozdelenie zoštátného buržoázneho majetku proletariátu, tak ich budem brať vážne a som ochotná s nimi spolupracovať. A teraz mi môžete pokojne vynadať nielen do "pravicových" fanatičiek!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
26. jún 2011, 14:44
"Absolútne Vám chýba vecný, objektívny pohľad. Aj Pirošík hovorí o buržoáznej demokracii, teda ju nepopiera, akurát hovorí o nej ako o demokracii pre pánov. Ten pokus vidieť všetko len v triednom protiklade patrí do minulosti. Som s ním stotožnený dozadu, do 20. st., bol oprávnený. Ale nie do budúcnosti, vývoj, revolúcia prekročila aj socializmus a dnes sa pohybujeme smerom k pluralitnému usporiadaniu civilizácie, spoločnosti, k sociodiverzite. Pre dnešok preto už neplatí my alebo oni, ale my aj oni." ********* Lenže prezraďte mi kto ste to vy? V čom sa zmenili komunisti?*** Ak sa socialisti delia na nás (kresťanských socialistov) a liberálnych socialistov "Chmelárovcov" združených okolo internetového časopisu JETOTAK (http://www.jetotak.sk/) a zvyšok ľavice zlúčil Fico, tak ak odhliadnem od zbrojárskej buržoázie združených pod značkou Bláhovej SDĽ, tak kto ešte ostáva? *** Už len neokomunisti s populistickou rétorikou o participatívnej demokracií, o kooperativizme juhoamerického typu a pod. **** Tak mne "hlúpej žene" vysvetlite, čo rozumiete pod tým, že "revolúcia prekročila aj socializmus a dnes sa pohybujeme smerom k pluralitnému usporiadaniu civilizácie, spoločnosti, k sociodiverzite"? PS: Neverím, že nejaké dokumenty máte, lebo zoscanovať pár strán zaberie pár minút nie niekoľko dní. Mňa len zaujíma odkiaľ tie nezmysly, ktorými operujete máte, resp. či z niečoho čerpáte, alebo len blafujete pán Milan Antal?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
26. jún 2011, 22:34
Inga, správate sa ako puberťáčka. Chcete, aby som venoval svoj čas, aby som vyhľadal materiály, ale len preto, aby ste vraj zistila, odkiaľ mám tie nezmysly. Ak niečo vyhlasujete za nezmysly, prečo by som Vám to mal posielať. ******* Zdrojom mojich koncepcií je dialektickomaterialistické chápanie dejín, založené na vývoji a striedaní spoločenských foriem. SEF sú materiálne objekty, preto pre ne platí princíp jednoty výrobných síl a výrobných vzťahov, alebo jednoty kvantity a kvality. Preto podobne ako iné materiálne objekty v tomto vesmíre majú presne určené hranice odkiaľ-pokiaľ. Už som to konštatoval, že je veľmi interesantné, že v bežnom živote konštatujeme obrovské zrýchlenie života, plynutia sociálneho času - ale v teoretických koncepciách sa to vôbec neodrazilo. Pritom je prirodzené, že pri takom zrýchlení času dnes za 10 rokov prebehne toľko zmien ako za celých 2,6 mil. prvobytnej spoločnosti. Epochy nám doslova defilujú pre očami, striedajú sa pred našimi očami, ale sociálne myslenie sa zakonzervovalo v stave pred 150 rokmi. Pritom kapitalizmus i socializmus zostali už ďaleko za nami. Tento obrovský nesúlad kvantity a kvality po r. 1989 plodí permanentnú krízu civilizácie. Nečudo, že americký FED vyhlásil v týchto dňoch, že nerozumie podstate problémov, prečo je ekonomika stále v kríze.

Stránky

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984