Dobrý Havel

Bývalý disident, dramatik, československý a český president Václav Havel oslávil svoje sedemdesiatpäťročné jubileum. Ako informovala česká tlač, súkromnú oslavu exprezidentovi pripravili priatelia a kamaráti na čele s podnikateľom Zdeňkom Bakalom. Boli na nej politici aj umelci. Havlovi, ktorý sa dlho zotavoval po chorobe, želali predovšetkým zdravie.
Počet zobrazení: 3305
Foto Havel.jpeg

Miliardár Bakala mu pripravil oslavu v DOXe. Ten istý Bakala, ktorý je „otcom“ súčasnej českej pravicovej vládnej koalície (financoval ich volebnú kampaň, a hoci voľby vyhrala sociálna demokracia, vládnu „bakalovci“. Poskladali sa. Ako u nás, ako u nás – len ten náš „Bakala“ nie je verejne známy).

Pozrela som si na Yuotube príchod hlavných osôb a ich hostí na tú slávu. Starý, drobný, zošúverený a skoro duchom neprítomný oslávenec stratený vo veľkom saku, podopierajúci sa paličkou prichádza zadným vchodom. Na vysokých podpätkoch, v šatách zložených akoby z morských vlniek a s leskom rybích šupín sa vznáša hlavným vchodom  jeho manželka. Svoju rolu klamanej manželky zvláda výborne, na ruke má zavesenú svoju vetchú drobnú maminku a kráča ako dobrá kráľovná. (Žiadna prenasledujúca „centrála“, ako ju vo svojom románe nazýva Irena Obermannová). Tá, mimochodom, na oslave chýba, hoci inokedy „nekrásnější česká spisovatelka“ bývala pozývaná. Ale späť k záberom:  Václava Havla posadia na stoličku, opiera sa o paličku ako ktorýkoľvek dedko. Obklopia ho dve rovesníčky. Jedna má peniaze (Meda Mládková) a tá druhá politickú minulosť (Madeleine Albrightová). Obe sú dôležité. Vidíme ešte, ako na oslavu prichádza vyše osemdesiatročný Ludvík Vaculík. Je stále jura, novinárov odháňa palicou. A ráznym: „Uhněte!“ Zo Slovenska sa prichádza cárovi imperátorovi pokloniť bývalá Havlova veľvyslankyňa (Magdaléna Vášáryová) s manželom. Na otázku, aký dar priniesli, odpovedá: „My sme prišli!“ s dôrazom na „my“ a dodá čosi, že aj my na Slovensku sme všeličo teraz čítali... a tak asi prišli oslávencovi ukázať, že im to ale vonkoncom nevadí.

Čo by im ale vlastne malo vadiť?

Tajná kniha Ireny Obermannovej? Román o osamelosti žien, ktoré všetko znesú? Ktoré  sa o všetko dokážu postarať? Ktoré vedia milovať nezištne a bez nárokov? Ktorým je láska (a pravda) viac ako pohodlie, ako pokoj, ako bezpečie? Ktoré sú trpezlivé, často aj ponížené, a predsa vedia „podržať“? Aj starému, zošúverenému, škaredému, neduživému mužíčkovi, lebo je pre nich Najväčším Čechom?

V Čechách médiá riešia, či si mala Irena Obermannová dovoliť odtajniť svoj milenecký vzťah s Václavom Havlom. Príčinliví novinári ju už vystavili na pranier a odsúdili. Žiadne také, že literatúra! (Hútam, ako by v ich hodnotení dopadol  Ludvík Vaculík so svojím Českým snářem, alebo románom Jak se dělá chlapec) – nečítali to? Alebo - Quod liocet jovi, not licet bovi – čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi? Miloš Zeman by tým tlčhubom povedal, kto je tu vôl!

Ale hlavným hrdinom tejto knihy bola až donedávna spisovateľka sama, to až vyhlásenie Václava Havla, ktorým sa od príbehu a od nej dištancoval, spravilo z neho čudného hrdinu: pred tvárou celého národa zostal úplne nahý. Úbohý klamár.

A veď jeho priateľ z najmilších Pavel Landovský to dávno o ňom povedal: „Na mě dělal dojem tím, že vždycky tvrdil, že politika se nemá prosazovat lží a sám lhal od rána do večera. Jinak to nešlo. Zatloukal, zatloukal, zatloukal.“

Keď napísal svoju skvelú esej o Gorbačovovi, ešte nevedel, že si ho Pavel Tigrid vymyslel do podobnej roly. Že aj on bude raz tým smiešnym mužíčkom, ktorému tlieskajú, vyzdvihujú ho, hľadia na neho ako na spasiteľa – aby sami nemuseli byť hrdinami svojho života. Vtedy slobodne a s veľkým gustom opísal, ako Pražania vítajú cára imperátora.

„Tí cynickí a ironickí vtipálkovia,  ktorí si ešte pred niekoľkými sekundami veľmi tvrdo uťahovali z mocipánov a ich strážcov, sa náhle – ako mávnutím prútika – premieňajú v nadšený, ba freneticky burácajúci dav, derú sa dopredu, aby mohli zamávať hlavnému vládcovi. Nešlo tu, samozrejme, o žiadne ,večné priateľstvo so Sovietskym zväzom‘. Šlo tu o čosi nebezpečnejšieho: tí ľudia zdravia človeka, o ktorom sa domnievajú, že im priviezol slobodu.

Bolo mi z toho smutno a napadlo mi, že tento národ je nepoučiteľný: toľkokrát už upol všetky svoje nádeje k nejakej vonkajšej sile, od ktorej si sľuboval, že vyrieši jeho problémy za neho, toľkokrát sa horko sklamal a bol donútený si priznať, že mu nikto nepomôže, pokiaľ si najskôr nepomôže sám, – a znovu tá istá chyba! Znovu tá ilúzia! Oni si azda skutočne myslia, že sem Gorbačov prišiel oslobodiť ich od Husáka!“

Čítam si znova tú skvelú esej a žasnem, kam sa podel jej autor.

Kam ho zabarikádovali jeho malomeštiacki apoštoli: slávu, hrdinstvo, statočnosť akoby získali tým, že sa k nemu zaradili. Že ho zbožňujú. Že sa za neho modlia. Že nadávajú každému, čo by chcel použiť jeho návod na život: pravdu a lásku. Že nedovolia vidieť ho úbohého, starého, nevládneho. Že ututlávajú jeho ľudskú slabosť. To sa podľa malomeštiackych apoštolov nesmie – veď Václav Havel je už v ich podaní svätý, nedotknuteľný.

Uväznený v ich sebaláske na doživotie. So všetkými strašnými dôsledkami.

A odrazu si uvedomujem, že sa veľmi mýlim: nie, Havel nie je Diana, Havel je hrdina z románu Viktora Jerofejeva. Ten román sa volá Dobrý Stalin.

Želám mu to, čo spisovateľka Irena Obermannová: aby bol Václavom Havlom. A vy všetci okiadzači, z hrušky dolu!

Foto: Události ČT

Čítajte aj: Václav Havel je česká Diana

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
10. október 2011, 16:58
Aj Magduša bola s manželom? to asi sa prišli dodatočne podpísať pod chartu 77. vraj boli práve pracovne vyťažení, ked sa umelci podpisovali. ja sa už len podpíšem na kondolenčnú smútočnú listinu "práv a povinností". bože, ak si tam hore - tak už nás nenapínaj toľko. Bože ty vieš, že čakám už na túto správu (o jeho smrti) ako na spásu Egypta. Poznáte NERV? to je nejaká "múdra" ekonomická inštitúcia - bohvie kto ich platí?, ale títo "mudrci" -radia všetkým pravičiarom ako v ČR tak aj v SR.... bože, ty dobre vieš, že mi už idú na nervy títo mudrci z NERVu.... bože, ale ak nezasiahneš čím skôr - zničia nás úplne. Neviem, kto im dal toto meno, že NERV , ale ja ich volám inak... po slovensky je to svine a po anglicky sú to tiež svine.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. október 2011, 17:10
Ste úbohá a primitívna, ale neželám Vám smrť.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. október 2011, 17:28
Jano a to sa mám teraz akože tešiť z toho, že budem mať štátny pohreb či budem mať nebodaj pohreb ako Lady Diana? Havel, budeme mať ešte aj pohreb za štátne útraty a nebude to lacný špás. Tak ako každá oslava niečo stojí tak isto ako jeho liečba nebola zadarmo. a škoda reči. ved bol prezident tak má všetky pocty - nemá sa na čo sťažovať. dokonca dvakrát bol prezident... a druhý krát bol zvolený dosť za podivných okolností, ale to mňa nezaujíma ako človeka. Tak ako ani Havla nezaujíma, že jeho amnestia a vypustenie väzňov(Leopoldov) si vyžiadalo dosť nevinných obetí.
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
10. október 2011, 17:34
niekedy v roku 1989 som cital knihu od Erich Maria Remarqua Tiene v raji. bola tam jedna nadcasova replika - autobiograficky hlavny hrdina hovoril o tom, ze vzdy ked pocuje recnit o vysokych idealoch, laske, pravde, spravodlivosti, vzdy sa ubezpeci, ci ma penazenku na dostatocne bezpecnom mieste...

presne to sa aj stalo - namestia boli plne krasnych reci o tom ako sa zbavime tych, ktori nas nutia stat v radoch na banany, ktori nam nedovolia cestovat, ako si nastolime slobodu a demokraciu a v priebehu aninie piatich rokov (pesimisti tvrdili ze siedmych) sa dostaneme na uroven Zapadnej Europy. stal sa pravy opak, narodny majetok bol rozkradnuty a vytunelovany, prisli k nam drogy, kriminalita, individualizmus, pakultura. taka obycajna namachlena rosnicka ktora precita predpoved pocasia je financne lepsie hodnotena ako vedec, alebo spisovatel ktory este veri nejakym hodnotam. dnesna smotanka to su kurvy v krasnych robach, uspesni podnikatelia ktori boli pritom ked sa rozkradalo co vytvorili predosle generacie, ktori v skutocnosti nevyrobili ani spendlik, cest vynimkam, atd...

pripomenme si - na zaciatku boli krasne reci a oslavenec Vaclav Havel...
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
10. október 2011, 17:48

So záujmom som si prečítala oba články, a pre istotu dva krát. Pri prvom pohľade na titulky mi stúpol tlak a napadlo mi: Prečo autorka napísala až dva články o tom starom zvrhlíkovi v každom slova zmysle? Čo to má robiť hoc aj v "pseudo ľavicom internetovom plátku"? Bolo to prvé čo mi napadlo. Po prečítaní som zmenila o 180° názor, lebo ten článok má "dosť do seba" Možno bolo dobre opäť slovenskej lúze pripomenuť ako sme na tom úboho po každej stránke. Akých primitívov a zvrhlíkov uznávame ako celebrity a ani neviem logický zdôvodniť prečo?!

PS: Tá Dora z Pereša si mohla zobrať (namesto Braňa) Václava! boli by úplne vyrovnaný ultra celebritný pár (jeden "cigán" väčší ako druhý a naopak), ktorému by ani Charles s Dianou nemohli konkurovať! Žiaľ Dora zaváhala. Možno Dora nevie pískať na prstoch ako Dášena, keď jej miláčik musel dať zatknúť republikána Sládka, aby bol 2x zvolený za "kráľa Václava". Žiaľ v cigánstvach a iných svinstvách by vytvorili s Dorou neprekonateľný tandem!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. október 2011, 18:01
Inge, ta si ale krava
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. október 2011, 18:08
"...nastolime slobodu a demokraciu a v priebehu ani nie piatich rokov (pesimisti tvrdili ze siedmych) sa dostaneme na uroven Zapadnej Europy. stal sa pravy opak, narodny majetok bol rozkradnuty a vytunelovany, prisli k nam drogy, kriminalita, individualizmus, pakultura. taka obycajna namachlena rosnicka ktora precita predpoved pocasia je financne lepsie hodnotena ako vedec, alebo spisovatel ktory este veri nejakym hodnotam."

*******************************************

Na úroveň západnej demokracie sa dostali tí a to najneskôr do r.1996, ktorí prevrat v 1989 zosnovali! Takže vôbec neklamali!!! Tak isto ako Miky Dzurinda neklamal, keď tvrdil, že budú dvojnásobné platy! Ale tým nemyslel reparáciam povinný proletariát, ale seba a iných buržujov v parlamentných laviciach! Títo "ľudomili" vôbec nemysleli na proletariát, ktorí musí splácať kontrarevolučné reparácie za škody spôsobené veľkoburžujom ako Havel a spol!!! Takže veľko buržoázia vôbec neklame, ale ich slová si veľmi zle vykladáme!!!
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
10. október 2011, 18:12
Václav Havel ma zaujímal hlavne v časoch, keď sme počúvali Slobodnú Európu.Fandil som mu a uznával som jeho odvahu šíriť svoje názory aj touto cestou.Potom prišiel čas jeho prezidentovania a veľmi rýchlo som pochopil, že nejde o nič iné, iba o prerozdelenie majetku tejto krajiny do súkromných rúk a jeho výpredaj do zahraničia.Všetky tie jeho pekné rečičky o obchodíkoch, atmosfére a morálke starých čias, pravde a láske, prestali na mňa pôsobiť, keď nastal čas zdražovania, rozpredávania, privatizovania a nezamestnanosti.Ale aj rozkrádania, kriminality, obohacovania a biedy.Prestali ma zaujímať všetky jeho politické a literarné výplody, ktorými oslňoval a stále ešte oslňuje toľko ľudí.Najviac zo všetkého však, tomuto humanistovi zazlievam jeho výzvy na vojenský zásah, teda bombardovanie, Juhoslávie alebo Líbie, ešte pred tým, než vzlietli prvé bombardéry. Myslím si, že vtedy mal mlčať. Václav Havel je chorý muž a potrebuje čoraz častejšie lekarskú starostlivosť.Čoraz častejšie ho musia hospitaizovať a liečiť. Potrebuje veľmi drahú zdravotnickú opateru a odbornú starostlivosť.Zachytil som už aj také vysvetlenia, že zdravie mu podlomilo komunistické väzenie.Nebudem sa k tomu vyjadrovať, no ja si ho pamätám vždy iba s cigaretou v ruke, kopa dymu okolo neho a pol decák v druhej ruke. Takto si ho pamätám zo všetkých fotografií v časopisoch a filmových záberov. Myslím si,že by mal svojmu národu aj nám všetkým, tak otcovský a čestne povedať - "Nefajčite a neslopte... pozrite, čo dokáže takáto neresť z človeka urobiť. A potom, nezabúdajte, že vy na tak drahé liečenie nemáte.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. október 2011, 18:14
Inge, ta si ale krava Lucy"

*************************************

Mila Lucy, proti gustu žiaden dišputát!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. október 2011, 18:29
Kecy o"...morálke starých čias, pravde a láske, prestali na mňa pôsobiť, keď nastal čas zdražovania, rozpredávania, privatizovania a nezamestnanosti.Ale aj rozkrádania, kriminality, obohacovania a biedy.Prestali ma zaujímať všetky jeho politické a literarné výplody, ktorými oslňoval a stále ešte oslňuje toľko ľudí.Najviac zo všetkého však, tomuto humanistovi zazlievam jeho výzvy na vojenský zásah, teda bombardovanie, Juhoslávie alebo Líbie, ešte pred tým, než vzlietli prvé bombardéry."

**************************

Havel bol ultra buržoázny prisluhovač amerického imperializmu, ktorý mu pomohol ako úplnemu primitívovi získať obrovskú moc a majetok! Má byť za čo vďačný Amikom, tak jeho slova a postoje sú viac než pochopiteľné, ale ľudský neprijateľné! Zameral sa na boj so socialistami, kdekoľvek vo svete, lebo tí ho pripravili o nakradnuté majetky!

Platí ľudová múdrosť: Nebude zo psa slanina ani z vlka /buržuja/ baranina!!!

Celý život zasvätil tomu aby sa za každú cenu dostal k Lucerne! To bolo jediné jeho krédo a zmysel jeho života! Rozhodol sa okradnúť proletariát (ktorí ju postavil) a žiť si ako kráľ Václav, čo aj dosiahol, lebo sme mu to dovoli!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. október 2011, 22:07
V.Havel : (december 1989) "Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociálni otřesy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se néktefí z vás obávají. Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pěčovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány. Toužím po takové republice víc než kdo jiný. Náš štát by už nikdy nemél být přívažkem či chudým příbuzným kohokoli jiného. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem, jestli bude inflace, jestli bude zdražovaní? Mnohokráte a jasné tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na svých tiskových konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoli sociálních krizí a podobne. Žádné gigantické zdražovaní nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme. Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podlé mého mínění nesmí náš štát šetřit na investicích do školství a kultúry. Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesúm, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátám základních sociálních jistot, musí naši ekonómové přijmout prosté jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné: NEJDE TO."Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítel socialismu, že chci obnovit kapitalismus, že jsem ve službách svetového imperialismu, od něhož prijímam tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků.(A bola to PRAVDA !! ??) Byly to všechno lži, protože brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. "
Obrázok používateľa Anonymný
#5
(neuvedené)
11. október 2011, 02:52
http://www.ulozto.cz/hledej/?q=irena+obermannova
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
11. október 2011, 09:13
."Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítel socialismu, že chci obnovit kapitalismus, že jsem ve službách svetového imperialismu, od něhož prijímam tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků.(A bola to PRAVDA !! ??) Byly to všechno lži, protože brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. " Dedeo"

*************************************

Žiaľ bola to pravda, že Havel bol ultra buržuj a následný vývoj a postoje k posledným socialistickým (štátno-kapitalistickým) a ľudovodemokratickým krajinám o tom svedčia, že to bol obyčajný veľkoburžoázny klamársky "cigán"

Na Havlové buržoázne kecy už nikto nie je zvedavý! Nepriateľ československého ľudu nám je ukradnutý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A to som antikomunistka (v zmysle Gramsciho hegemónie /vedúcej úlohy) komunistov nad proletariátom)!!!
Obrázok používateľa Anonymný
#6
(neuvedené)
11. október 2011, 12:23
Bola to predvolebná kampaň na prezidenta Československej socialistickej republiky z decembra 1989:
Rád ten prejav zopakujem, opakovanie je matkou múdrosti a dobre by sa ho mali naučiť i mladé generácie voličov rôznych tých zastupiteľov ľudu v našej súčasnej politike:

V.Havel : (december 1989)
"Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociálni otřesy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se nékteří z vás obávají.
Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány. Toužím po takové republice víc než kdo jiný.
Náš stát by už nikdy nemél být přívažkem či chudým příbuzným kohokoli jiného.
Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem, jestli bude inflace, jestli bude zdražovaní? Mnohokráte a jasné tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na svých tiskových konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl klidný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoli sociálních krizí a podobne.
Žádné gigantické zdražovaní nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme.
Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme.
Podlé mého mínění nesmí náš štát šetřit na investicích do školství a kultury.
Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesúm, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátám základních sociálních jistot, musí naši ekonómové přijmout prosté jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné: NEJDE TO.
Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítel socialismu, že chci obnovit kapitalismus, že jsem ve službách svetového imperialismu, od něhož prijímam tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků.Byly to všechno lži, protože brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím."
...
posúďte realitu
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. október 2011, 08:28
Posudzujem realitu. Zhnitý systém a bezperspektívna realita 1989 a nomálny život 2011, ktorý si ľudia prispôsobujú na svoj obraz. A aj Vácval Havel je len normálny človek so všetkými slabosťami, ktorý však životom a dielom ukázal aj mimoriadne kvality. A voličom treba odkázať nech sú veľmi opatrní hlavne u tými politikmi, ktorí chcú pracovať pre len pre blaho ľudu, ako napr. vždynasratý Róbertko.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. október 2011, 09:22
skuste ist trochu vychodnejsie od bratislavy, do niektorych oblasti kde je kazdy druhy praceschopny clovek nezamestnany a kazdy treti v zahranici robi podradne roboty, ze "zije normalny zivot"... ta vasa slonovinova veza v ktorej zijete musi byt najmenej desatposchodova, aby ste to nevideli...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. október 2011, 10:08
Luhár luhára si hľada.Podarilo sa.Gratulujem.Rovnako ako u Šaska vieme na com sme.GR to doslo az po 22 rokoch .Ale doslo.Mozno preto jej to tak dlho trvalo lebo si na tom konariku tiez zakrakala.http://www.noveslovo.sk/c/26868/Gabriela_Rothmayerova__Pisat,_rovna_sa_byt_stastna
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. október 2011, 18:43

Včera t.j. 11.10.2011 sme mali možnosť v priamom prenose na STV2 v buržoáznom parlamente vidieť maratón kecov a drístov, kde nás vaša buržoázia doviedla.

Idú sa z peňazí nás všetkých t.j. skutočných daňových poplatníkov, ktorí reálne vytvárajú hodnoty a platia dane vrátane dane z obratu (DPH)zachraňovať bankárski zlodeji! Na platy zdravotníkov, učiteľov, opravy škôl a prevádzku zdravotníckých zariadení nemá ultraburžoázna marioneta Radičová 2,5 mld eur, ale na euroval si musí ultra chudobné Slovensko požičať, aby západní buržuji neutrpeli až tak veľkú újmu!!!!!!

To je krutá realita a "nomálny život 2011" buržoázneho Slovenska!

Prečo? Lebo sme v "elitnom klube" buržoáznych zlodejov!!!!!!!!!!

A vy máte ešte tú drzosť hovoriť o normálnom živote 2011????

Občas mi je z týchto buržoáznych kecov o blahobyte Slovákov na zvracanie!!!!!!!!!!!

Sme najchudobnejšia krajina EÚ a ňou aj zostaneme, ale slovenskí buržuji sa neprestanú hrať na eurograndov!!! len preto, lebo zničili takmer všetko, čo sa vybudovalo za "bezperspektívna reality do 1989" a aby o časť z z toho, čo nalúpili na proletariáte po 1990 neprišli!!!!!!!!!!!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
19. október 2011, 13:46
lucy a ti si sa videla v zrkadle?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
19. október 2011, 14:00
A ty kde žiješ? Asi na marse.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984