Po gréckom zázraku bludný kruh

Počet zobrazení: 1673
rodosx.jpg
Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
30. december 2011, 18:54
Asi dvakrát omylom uvedená diskusia - bude to tu zlikvidované?
Nuž, obsaďme si zatiaľ virtuálny priestor, blíži sa Silvester:

téma: "ešte furt kríza?"
Nuž, mailoval som si so známym, podniká mimo Európy a Ameriky a pýtal sa ma, či ešte u nás zúri kríza... strašne som sa vychechtal až do chvíle, keď mi popísal, ako rozvíja svoje aktivity v Indii a konkuruje tam firmám z Ázie či Latinskej Ameriky, respektíve ako sa mu podarilo dohodnúť dlhodobý kontrakt v Brazílii so španielskou firmou ( mimochodom, zbystrite pozornosť, ktorí viete, o čo ide, konkuroval tam jednej z firiem zo španielskeho Mondragonu MCC).
... a pýtal sa ma, ako sa darí mne, či som sa rozbehol na Ruskom trhu...šš...poznal ma kedysi ako komerčáka operujúceho na ruskojazyčnom trhu.

Nuž, hanbil som sa mu priznať, ako to tu v skutočnosti je... on si nás v Československu vždy vážil a hovoril, že kým Československo bude na medzinárodných trhoch, žiadne krízy nehrozia...
Nuž, Čechy neviem, ale Slovensko? Na dnešných medzinárodných trhoch? A kto? Tých 445 tisíc "podnikateľov", ako štatisticky zisťovali z TA3 ešte pred mesiacom? Tých, ktorí húfne a v trojstupe vracajú živnostenské oprávnenia teraz ku koncu decembra 2011 na všetých kontaktných miestach živnostenských úradov Slovenska?

Bolo by o čom sa baviť. Nuž, ale, táto vláda, ktorá sa bude uchádzať v minimálne šiestich politických stranách o naše hlasy, jednoznačne ODPÍLILA Slovensku budúcnosť v podnikaní, keďže neprijala ponuku čínskych a ruských investorov vybudovať pomocou širokorozchodnej železničnej dráhy až po Záhorie koridor Číne,Indii a Rusku do srdca Európy. Tie tisícky "podnikateľov" sa mohli uživiť. Budú z nich nezamestnaní.
Uf, stačí, toto priateľovi písať ne budem. Nech si myslí, že nám to spôsobuje eurozóna, nie my.

A vraciam sa k článku o Grécku: kto pozorne číta, všimne si, že grécka ekonomika už asi 20 rokov nebola schopná prežiť, držala sa iba vďaka členstvu v EU. Iba keď prevzala moc socialistická vláda, všetci liberáli sveta sa na grécku ekonomiku vrhli ako na vinníka.

A ak v našich voľbách vyhrá Smer-SD, čo myslite, že sa stane? Všetky tolerované hriechy 22 ročného ekonomického vývoja si "zlízne" práve vláda Smeru-SD. Prečo? Žeby preto, lebo sa to bude "hodiť"?

Také veci sa ťažko vysvetľujú na diaľku, odpísal som priateľovi, že "ešte stále je kríza", ale keď príde, rád mu jej podstatu pri dobrom víne vysvetlím.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
31. december 2011, 13:16
Toto tu pristálo, ale asi bolo vytvorené omylom, kľudne to zrušte, veselého Silvestra všetkým...

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984