Milujeme Slovensko - 2 ?

Celkový počet zobrazení titulu: 6136 | Týždenné zobrazenia: | Dnešné zobrazenia: 59

Masírovanie Slovače.

     Nezadržateľne sa blížia termíny volieb na rôznych stupňoch a do rôznych funkcií. Adekvátne k termínom  začínajú  rôzne kampane.  Prvé v poradí  sú voľby do  VUC. Kandidáti  rozposielajú materiály  v ktorých  velebia seba a kritizujú  protikandidátov. Nuž  nič proti  ich spôsobom,  ak by si to platili  z vlastných, rozumej  osobných zda-nených prostriedkov.  Žiaľ  pravda  je taká,  že vo väčšine  prípadov sú  za  ich  kandidatúrou stranícke centrály, v lepšom prípade vraj nezávislé združenia.

Milujeme Slovensko -1 ?

Skončili sa prázdniny, horúčavy a deti nastúpili do školy. Dovolenku sme strávili spoločne  v neďalekom  zahraničí. Žiadne slovensko – americké televízie, rádiá . Našli  sme  si  čas  na  spoločné  prechádzky a rozhovory. Dokonca  sme  si  po    večeroch zaspievali aj slovenské pesničky. Ľudové, zľudovené  i tzv.  evergríny. Ešteže som si zobral nejaké CD-čka.

Celoročný MDD a slovenská kultúra

V predchádzajúcom príspevku som sa snažil stručne popísať stav, do akého sme dostali slovenskú kultúru v širšom, teda celospoločenskem kontexte. Kultúru, či kultúrnosť národa podľa riaditeľa Slovenskej filharmónie Jozefa Tkáčika ,ktorej šéfoval do r. 2004 aj klasická hudba dotvára kultúru a kultúrnosť celého národa ( publikované v Národnej obrode r.2004 ). Iste to platí dodnes. Vrátim sa však v súvislosti zo záverom predchádzajúcom príspevku k MDD. Okrem pár informácií z osláv ma zaujal TV šot verejnoprávnej televízie o vystúpení  Šmolka  a Mickey Mousa na Bratislavskom hrade.

MDD 2013 a slovenská kultúra

V súvislosti s dnešným Medzinárodným dňom detí som si spomenul na doby svojej mladosti. V škole na hodinách hudobnej výchovy nás učili aj slovenské pesničky, na hodinách slovenského jazyka aj históriu a tvorbu slovenských spisovateľov ( minulých a vtedy aj súčasných ) a dokonca predstavte si učili sme sa naspamäť úryvky z niektorých diel slovenských klasikov. Niečo z toho si pamätám dodnes.

Anton Maslo

Autor zatiaľ neuviedol o sebe bližšie informácie.

Blogy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984