Dvojtýždenník Bojovník 8/2021

Počet zobrazení: 1792

Titulná fotografia z Hája Nicovô s generálom Jánom Iľanovským, ktorý sa vo sviežom duchu práve dožíva 99 rokov a debatuje s primátorom Liptovského Mikuláša Jánom Blcháčom, uvádza históriu dvojmesačných bojov o srdce Liptova.

Eva Brozmanová a Koloman Migra, predsedovia ZO SZPB v Banskej Bystrici a Rimavskej Sobote, sa zamýšľajú nad maximálne aktuálnymi problémami.

Analytický článok Braňa OndrušaMartina Krnu Hanba v priamom prenose sa venuje kauze udelenia ceny ružomberského primátora neoľudáckemu exilovému historikovi Františkovi Vnukovi. Na hrôzy vojny nesmieme zabudnúť, tvrdí v rozhovore primátor Turčianskych Teplíc Igor Hus, ktorý je súčasne poslancom za OĽaNO a tak sa nevyhol ani otázkam ohľadom vysokej politiky.

Grécky publicista Manolis Stavrakakis napísal exkluzívne pre Bojovník o invázii Nemecka do svojej vlasti, ktorá sa pred 80 rokmi statočne bránila. Zahraničná stránka približuje oslavovanie nacistických kolaborantov na Ukrajine ako i nelichotivé prejavy neofašistov v Taliansku a Bolívii.

Oslavy 76. výročia oslobodenia napriek pandémii pokračujú, hoci v komornejšej atmosfére. Tentoraz riporty z Bratislavy, Žiaru nad Hronom, Stupavy a ďalších miest a obcí Slovenska. V rámci novej rubriky To je náš pomník Martina Štundu zaujal príbeh jedného z červenoarmejcov pochovaných na našom najväčšom vojenskom cintoríne v Michalovciach.

Galéria odboja približuje dielo mladého, nadaného výtvarníka Ľudovíta Vargu, účastníka Povstania, ktorý zahynul 7. apríla 1945 v koncentračnom tábore Mauthausen. Podobnejší prierez jeho tvorbou ako aj všetky ostatné články nájdete na webovej stránke www.bojovnik.eu.

 

 

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984