Slovo čitateľov

Ak sa postavia proti sebe pravičiari, vyhrá ten, kto si získa médiá. Teda ten, na čej strane sú vlastníci médií. V prípade ľavice to neplatí. Ľavica si „nezávislé“ médiá závislé od vlastníkov získať nemôže.
Počet zobrazení: 2078
Vo_fontane-m.jpg

Všetci proti jednému

Ad: Voľby v ére mediokracie (D. Šmihula) Slovo 29/2010

Ak sa postavia proti sebe pravičiari, vyhrá ten, kto si získa médiá. Teda ten, na čej strane sú vlastníci médií. V prípade ľavice to neplatí. Ľavica si „nezávislé“ médiá závislé od vlastníkov získať nemôže. Je to apriori súboj všetkých proti jednému. Dá sa to, len ak pravica úspešne predstiera, že je ľavica. Robert Fico vyhral vojnu s médiami, získal obrovskú podporu voličov. Aj pretvárkou, aj úprimnou snahou po jednom z atribútov ľavicovosti, ktorým je sociálnosť. Prehral však sám so sebou. Vyrábal súperov a kašľal na spojencov.
jh

Grécku nedáme

Minulý štvrtok na pravé poludnie som si v spravodajskej televízii vypočul novú predsedníčku vlády Ivetu Radičovú, ako rétorikou sebe vlastnou rozprávala o nezodpovednom šafárení gréckej vlády. Za čo si zaslúži trest boží a od ťažko skúšaného gréckeho ľudu odsúdenie. Pozabudla však v Bruseli upozorniť, že Slovensko nedá peniaze na žiadne zmenky a faktúry za zbrane a muníciu pre Grécko. Dúfam, že to napraví na najvyššom zasadnutí NATO.
Ján Giertl,

Prievidza Štefánika treba pripomínať

Ad: Vynálezca, letec, politik (J. Majerčák) Slovo 29/2010

Ďakujem autorovi za pripomenutie osobnosti Milana Rastislava Štefánika. V masmédiách dokážu zaregistrovať každú hlúposť z opačného konca sveta vo farbe a v dramatickej reportáži, no že si Francúzska republika takto uctila svojho a predovšetkým nášho hrdinu, to ušlo nielen im, ale i politikom. Škoda.
Peter Zajac-Vanka,
Bratislava

Ulice musia prehovoriť

Ad: Ohlodané kosti pre samosprávu (B. Ondruš) Slovo 29/2010

Bývalá vládna garnitúra mohla urobiť viac, ako urobila. Všimnime si, ako postupuje nová. Chce robiť reformy pravicové, a to hneď a prudko. Už pripravuje aj privatizáciu Všeobecnej zdravotnej poisťovne. A ľavicové organizácie mlčia. Načo sú tu politické strany, načo odbory, keď nevedú proti tomu odpor? Je najvyšší čas vstúpiť do otvoreného boja. Ulica musí prehovoriť, podniky sa musia ozvať. Ľudí treba organizovať, pracovať s občianskou verejnosťou.
Tibor

Milionár obyčajný človek

S Igorom Matovičom, novým poslancom NR SR za SaS, som sa zoznámila už dávnejšie na stránkach Regionálnych novín a potom na volebnej reklame so sloganom „Na strane obyčajných ľudí“. Vtedy som nechyrovala, že je osemciferný milionár. Ako môže rozumieť obyčajným ľuďom? A kto mu už uverí, keď hneď na začiatku klamal? Regionálne noviny ma rozčuľujú. Nielenže komolia regionálne názvy (Bratislavsko, Hlohovecko, Oravsko... namiesto spisovných a zaužívaných pomenovaní), ale doslova vnucujú druhým svoje názory, ktoré rady okorenia invektívami voči svojmu „triednemu nepriateľovi“. Neželám si mať v schránke Matovičove noviny, ani keby mi za to platili. Nech ich číta svojim príbuzným pred spaním. Škoda slov a papiera.
Otília Štepitová, Dolný Kubín

Radičová si zaslúži šancu

Ad: Plán práce na prvý rok (M. Krno) Slovo 29/2010

Nová vláda, lepšie povedané, premiérka, si sto dní nekritizovania zaslúži. Ako každý politik. Musí sa zorientovať v úrade, obsadiť posty svojimi ľuďmi, spoznať problematiku a začať riešiť problémy. Každý by mal mať šancu dokázať, čo v ňom je. Ivan Mikloš je však starý pravicový demagóg, ktorý navyše odďaľuje pomoc pre zatopené regióny. Nech si ľudia pomôžu, ako vedia... Mohli by sme si želať, aby sa nová vláda topila v problémoch, no bude lepšie, keď sa jej bude dariť. Všetci predsa žijeme v jednej krajine.
Matúš S., Čertovica

Už nejde iba o sochu

To, čo sa deje okolo sochy Svätopluka, je katastrofa. „Kartónová revolúcia“ na Bratislavskom hrade, žiadosť OKS o jej odstránenie – samé barbarské myšlienky a barbarské skutky pravice. Prekáža im objednávateľ, spracovanie, minulosť autora... Tu už asi nejde o sochu. A my sme ticho. No na koho sa obrátiť? Stránka Smeru takmer neexistuje. Neviem, či má Smer profil na Facebooku... Ostáva už len Slovo. Je to zúfalstvo.
Michal Petrovaj, Bratislava

Na výsmech republike

Ad: Ministri na inzerát (M. Feik) Slovo 29/2010

Z iniciatívy Richarda Sulíka a jeho strany SaS sa v septembri uskutoční zbytočné referendum, ktoré nás bude stáť 7,22 milióna eur. Ale ja mu odpoviem hneď teraz. Nech si vyhodí z hlavy, že parlamentné voľby by mali byť cez internet. Veď každý z nás vie, že stačí pár šikovných hekerov a voľby má vyhrané ľavou zadnou. V novej vláde mi prekáža jeho minister obrany. To je výsmech celej republike, takto má vyzerať naša profesionálna armáda? Nedá sa prehliadnuť, ako sa do vlády a parlamentu natlačili „podnikatelia“ všetkého druhu, pritom vyzerajú ako dedinský rozličný tovar za socializmu.
Viera Grajciarová, Veľký Krtíš

Päťdesiate roky sa vrátili! Dnes hovoria pravicoví politici, že nezáleží, aký je kto odborník, stačí, že je „náš“, vyznáva rovnakú ideológiu a ako manažér môže viesť všetko. Ale veď to tu už báťuška Stalin dosadzoval ľudí podľa lojality k svojej osobe, nezáležalo, čo ten človek robil predtým, jednoducho ho vymenoval za komisára a bolo! Ešte aj Klement Gottwald tak robil, tým našim ďalším šéfom KSS sa to už v roku 1968 nepáčilo a aj počas normalizácie za ministra kultúry napríklad dosadili osobnosť - básnika Miroslava Váleka. Nuž, ale prišli nové revolučné časy a ministra zahraničného obchodu ČSFR robil známy to pašerák. Bol však lojálny, rýchlo zlikvidoval celý rezort. Keby dnes videl, ako automobilky od nás exportujú, asi by ho šľak trafil. Teraz však máme superkomisárku.
Kanto

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984