Vytrhnuté z internetu

V týchto dňoch bola uverejnená správa, ktorá bude mať nepríjemné dôsledky pre tých, čo sa na Slovensku pripájajú na internet prostredníctvom telefónnych liniek. Súčasný monopolný vlastník Slovenských telekomunikácií avizuje úpravu cien, ktorá bude znamenať fakticky ich zvýšenie.
Počet zobrazení: 1384

V týchto dňoch bola uverejnená správa, ktorá bude mať nepríjemné dôsledky pre tých, čo sa na Slovensku pripájajú na internet prostredníctvom telefónnych liniek. Súčasný monopolný vlastník Slovenských telekomunikácií avizuje úpravu cien, ktorá bude znamenať fakticky ich zvýšenie. Svojho času som písal, že spoločnosť UPC, ktorá šíri signál káblovej televízie, kedysi sľubovala, že s pripájaním na internet prostredníctvom svojej siete začne v roku 2000. Stretli sa však dva monopoly, oba môžu zvyšovať ceny a jeden si môže dovoliť neplniť sľuby "z objektívnych príčin".

Sčítaniu obyvateľstva, domov a bytov sa venoval predovšetkým sajt Slovenského štatistického úradu. Podrobnosti sú na adrese www.statistics.sk/struk/scita.htm. Najvtipnejšia stránka pochybovačov o zmysle súčasnej formy sčítania je na adrese sioux.uid0.sk. Jeho autorka sa predstavuje slovami: "Som mierna paranoička. Mám utajené telefónne číslo, v mieste trvalého bydliska sa nezdržiavam, v prechodnom som nebola už 10 rokov. Mobil som zohnala pod rukou od kamoša, čo ho kúpil v second hande v Nemecku. Mám v ňom EASY kartu, ktorú mi za fľašu vodky kúpil bezdomovec. Údaje o sebe zásadne neposkytujem, pokiaľ môžem, platím v hotovosti."

S politikou má tiež čosi spoločné počítačový vírus (skôr v nevinnejšej podobe červa) STAPLE. Šíri po svete správu o smrti palestínskeho chlapca a ak ho včas nevymažete, skopíruje sa a odošle všetkým, čo sú vo vašom mailovom adresári.

Anglické slovo babe by sa dalo preložiť asi slovom "kočka", ktoré určite štve slovenčinárov. Pravda, na internete zväčša neutajuje svoje pôvaby, ale ich nášmu monitorom ničenému zraku poskytuje v pomerne značnej miere. Je ich tam neuveriteľne veľké množstvo. Na adrese internetdump.com/users/tposter nájdeme obrázky deviatich babes.

O skinhedoch nájdeme základné informácie na adrese www.novinky.cz/.asc/Index/Nazory/1101.html. Autor končí výrokom pastora Niemoellera: "Najprv si prišli pre Židov a ja som nehovoril nič - pretože nie som Žid. Potom si prišli pre komunistov a ja som nehovoril nič - pretože nie som komunista. Potom prišli pre odborárov a ja som nehovoril nič - pretože nie som odborár. A potom si prišli pre mňa a neostal nik, kto by sa ozval".

Mnohí surferi túžia, aby aj na internete existovala nejaká obdoba telefónneho zoznamu. V Česku existuje jedna z alternatív. Veľa peňazí a času investoval server iDnes do vývoja nového katalógu českého internetu. Nájdete ho na adrese www.klikni.cz a obsahuje vyše stotisíc zatriedených adries. Zatiaľ nemám informácie, či existuje jeho slovenská obdoba.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984