Vytrhnuté z internetu

Je práve paradoxom našej súčasnosti, že najobsiahlejšie informácie o ruskej (presnejšie a pravdivejšie sovietskej) kozmickej stanici Mir môžeme nájsť práve na internetovskej stránke americkej kozmickej agentúry NASA.
Počet zobrazení: 1336

Je práve paradoxom našej súčasnosti, že najobsiahlejšie informácie o ruskej (presnejšie a pravdivejšie sovietskej) kozmickej stanici Mir môžeme nájsť práve na internetovskej stránke americkej kozmickej agentúry NASA. Táto stanica sa už stala legendárnou a iba čas ukáže, či sa jej vyrovná jej pokračovateľka ISS (International Space Station). Mimochodom, na Mire, ktorého trosky sa nachádzajú kdesi na dne Tichého oceánu, plnil vedecké úlohy aj prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella. Koho teda zaujímajú americké informácie o sovietskej kozmickej stanici, nech si nájde adresu www.hq.nasa.gov/osf/mir. Údaje o novej medzinárodnej stanici ISS sú zasa na adrese station.msfc.gov.

Kým predseda vlády istej susednej krajiny nazval novinárov hyenami a imbecilmi, hlava iného susedného štátu má zasa podľa niektorých tvrdení prsty v únose a potom zavraždení nepohodlného novinára, ktorý ju priveľmi kritizoval. Niektoré štatistiky tvrdia, že táto práca je rizikovejšia, než práca baníka či letca. Koho by náhodou zaujímali fakty o prenasledovaní novinárov v rôznych krajinách našej planéty, nech si nájde internetovskú stránku www.cpj.org/attakcs00/page_att00/attacks.html. Vlani zabili na celom svete pri výkone svojho povolania 24 novinárov a najmenej 16 z nich sa stalo obeťou násilného zločinu. Výbor na ochranu novinárov, ktorý vznikol v roku 1981 a sídli v New Yorku, zdokumentoval vo svojej správe vyše 600 prípadov cenzurovania, represií, atentátov, či byrokratického šikanovania v 131 krajinách.

Spoločnosť Powerline Technologies oznámila úspešné ukončenie testov rozvodu internetu elektrickou sieťou. Dáta sú od elektriny oddeľované v škatuľke, ktorá sa iba pripojí k elektrickej zásuvke. Otázkou zostáva, kedy niečo podobné dorazí aj k nám. Telekomunikačným spoločnostiam sa to totiž asi nebude páčiť, hoci Slovenské elektrárne by tento pokrok istotne privítali. Podrobnejšie informácie možno nájsť na internetovskej adrese www.powertrust.com.

Obsah webovskej stránky na adrese www.restrooms.org/standing.html je trochu šteklivý. Týka sa jednej z oblastí, ktoré ženy považujú za diskrimináciu svojho pohlavia zo strany prírody. Nejde o známu záležitosť, ktorej sa venuje nezanedbateľná časť reklamy v televízii, ale o vykonávanie malej potreby. Ženy vraj tvrdia, že muži ju môžu vykonávať príjemnejším a dôstojnejším spôsobom. Na spomínanej internetovskej stránke nájdeme dve rady ako túto nespravodlivosť prírody prekonať: buď použiť špeciálny nástavec z umelej hmoty, alebo tzv. prstovú metódu. Nejde vôbec o komickú tému, ale o vážny problém. Český časopis Reflex získal bez záruky informáciu, že na jeho riešenie už americká armáda venovala milióny dolárov.

Bol som zvedavý, či existuje adresa www.idiot.com. Samozrejme, sú na nej najväčšie idiotstvá z posledných čias. Je to napríklad vývoj čínsko-amerických vzťahov, no za neprekonateľné somárstvo sa tu považuje priebeh prezidentských volieb v americkom štáte Florida. Pripojená je reprodukcia hlasovacieho lístka s dierkami...

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984