Vytrhnuté z internetu

Nedávno som sa potreboval dostať do istej obce, ktorá leží na hraniciach medzi Moravou a Slovenskom. Vyťukal som preto adresu www.sad.sk a dozvedel sa pozoruhodnú vec: autobusové spoje sú tam uvedené iba do európskych veľkomiest, no vyhľadávač v cestovných poriadkoch akosi nefunguje.
Počet zobrazení: 1365

Nedávno som sa potreboval dostať do istej obce, ktorá leží na hraniciach medzi Moravou a Slovenskom. Vyťukal som preto adresu www.sad.sk a dozvedel sa pozoruhodnú vec: autobusové spoje sú tam uvedené iba do európskych veľkomiest, no vyhľadávač v cestovných poriadkoch akosi nefunguje. Keď som si vyťukal adresu dnes už zahraničnej autobusovej spoločnosti www.csad.cz, zdalo sa mi, že softvér vyhľadávača je nastavený akosi prvoaprílovo - napríklad mi odporúčal cestu cez Viedeň. Teda, hoci propagujem internet, nie vždy sa naň dá spoľahnúť, i keď to naozaj nie je vina celosvetovej počítačovej siete.

Neviem, či sa má tento objav pripísať priamo českému géniovi Járovi Cimrmanovi, alebo iba inscenátorom jeho hry Dlhý, široký a krátkozraký Svěrákovi a Smoljakovi. Na adrese www.gossard.co.uk nájdeme informácie o naozaj revolučnom vynáleze - nafukovacej podprsenke. Ak sa do dvoch malých airbagov napumpuje vzduch, výrobca zaručuje zväčšenie veľkosti až o dve čísla. Nájdeme tu informácie aj o inej, prírode pomáhajúcej bielizni. Chýbajú tu však rady, ako sa má jej majiteľka vykrútiť z hroziacich chúlostivých situácií. Neviem, aká je napríklad záruka, že z airbagov neunikne vzduch...

Aj Madonna starne. Pred jedenástimi rokmi vyvolalo škandál jej prehnané vystavovanie vnád v jednom videoklipe. Keďže si to v súčasnosti už predsa len nemôže dovoliť, škandál zasa vyvoláva videoklip až priveľmi zobrazujúci násilie. Madonna (napriek svojmu iné asociácie vyvolávajúcemu menu) najprv prepadne banku a vylúpi trezor. Potom zdemoluje horiacim zapaľovačom benzínovú pumpu. V ďalšej scéne priloží zbraň na hlavu policajta, ktorý prenasledoval jej auto. Končí sa to scénou, kde narazí do stĺpa, čo vyvolá špekulácie o jej možnej smrti. Vedenie televíznej stanice MTV tento videoklip odmietlo vysielať. Kto pociťuje silnú túžbu uvidieť ho, môže sa aspoň na 30 sekúnd pozrieť na adresu www.madonnaland.com alebo www.madonnarama.com. Oficiálna stránka Madonny je na adrese www.madonnamusic.com, klebety o nej na adrese www.tt.ee/madonna a ukážky jej piesní na adrese www.madonnagarden.com.

Na internete existujú rozličné typy slovníkov, ba dokonca aj prekladače z jedného do druhého jazyka, ale o tom hádam nabudúce. Existuje však taký typ slovníkov, kde sú iba ekvivalenty jedného slova v rôznych jazykoch. Môžeme síce špekulovať o tom, že je ťažké pochopiť zmysel takejto činnosti, ale na internete je naozaj všetko možné... Jennifer Walker sa zameral na ekvivalenty slova drak. Na jeho stránke, ktorá je na adrese www.draconian.com/say/say.htm, ich nájdeme okolo stovky. Istý Španiel bol oveľa štedrejší, no zameral sa na nie veľmi atraktívne slovo krava. Názvy tohto (dúfajme, že nie šialeného) tvora môžeme nájsť v 406 jazykoch. Navyše, k niektorým je pripojený aj ich zvukový ekvivalent. Túto stránku, dúfam, že nie na lilavo nafarbeného tvora, nájdeme na adrese www.arrakis.es/~eledu/justcows.htm.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984