V lete v blate

Vo svojom živote som doposiaľ stretla málo tých, ktorí by nevedeli, kde sa nachádza oblasť Liptova. Jedni ju poznajú vďaka národným osvietencom, spisovateľom, či umelcom, ktorí sa tam narodili alebo pôsobili, ďalší chodia relaxovať do Nízkych Tatier, kde vyhľadávajú prírodné krásy - napríklad v podobe jaskýň.
Počet zobrazení: 899

Vo svojom živote som doposiaľ stretla málo tých, ktorí by nevedeli, kde sa nachádza oblasť Liptova. Jedni ju poznajú vďaka národným osvietencom, spisovateľom, či umelcom, ktorí sa tam narodili alebo pôsobili, ďalší chodia relaxovať do Nízkych Tatier, kde vyhľadávajú prírodné krásy - napríklad v podobe jaskýň. Práve okresné mesto Liptovský Mikuláš býva preto cez letnú či zimnú turistickú sezónu cieľom mnohých dovolenkárov. Po nákupe alebo využití služieb sa chcú poprechádzať, vypiť si na terase kávu, alebo dať si zmrzlinu.

Počas tohto leta to nielen oni, ale aj všetci obyvatelia budú mať ťažšie. Stred mesta je totiž úplne rozkopaný vďaka prácam na novej pešej zóne a fontáne. A tak, ak mal niekto možnosť navštíviť Liptovský Mikuláš pred dvoma týždňami a nebodaj v upršaný deň, isto sa nepotešil. Jamy a blato po členky totiž nepatria k vyhľadávaným turistickým atrakciám. Rovnako ako kúdoly prachu počas slnečných dní. Bolo a je pomerne zložité dostať sa k akémukoľvek obchodu a obchodníci priznávajú, že aj tržba je podstatne nižšia ako vlani o takomto čase.

Primátor Alexander Slafkovský, novopečený poslanec NR SR za Demokratickú stranu, má na skrášľovanie centra mesta isto dosť dôvodov. Bude pekné, atraktívne a navyše mu môže prihrať body nielen v primátorských voľbách, ale aj v tých nasledujúcich parlamentných. Každému však pri pohľade na chatrné drevené mostíky vedúce ponad priekopy musí napadnúť otázka: prečo sa s prácami začalo až v júni, teda na samom začiatku turistickej sezóny? Chápem, že cez zimu sa toho veľa nepostaví, a preto sa zvolil "suchší" termín. Práce vraj majú trvať do konca novembra, teda zhruba šesť mesiacov. Je to pomerne krátky čas a o to viac prekvapuje, že plánované tri smeny sa nedodržiavajú a stavenisko je počas víkendu prázdne. Rodiny s deťmi si na nedeľné prechádzky vyberajú okolité ulice alebo idú do hôr, turisti znechutene odchádzajú. Nehovoriac o výške dlhu, ktorým je mesto zaťažené. Každý špás predsa niečo stojí.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984