Vytrhnuté z internetu

Svojho času som si povzdychol, či náhodou niekde neexistuje adresa, kde by som mohol nájsť staršie, dnes už ťažko zohnateľné programy. Nakoniec sa mi ju podarilo nájsť. Je to internetovská adresa www.oldversion.com. Zatiaľ je tu štrnásť starších programov, no pôvodcovia stránky sľubujú, že ich bude viac.
Počet zobrazení: 1463

Svojho času som si povzdychol, či náhodou niekde neexistuje adresa, kde by som mohol nájsť staršie, dnes už ťažko zohnateľné programy. Nakoniec sa mi ju podarilo nájsť. Je to internetovská adresa www.oldversion.com. Zatiaľ je tu štrnásť starších programov, no pôvodcovia stránky sľubujú, že ich bude viac.

Má to ale háčik. Na internete sa totiž nachádza aj iná stránka, týkajúca sa jeho nedávnej minulosti - theendoffree.com. Dalo by sa to preložiť asi ako "koniec toho, čo bolo zadarmo". Na internete sa pomaly začína koniec jeho prapôvodného komunizmu a začína sa éra veľkého spoplatňovania. Pomaly asi bude treba platiť za všetko, sľubuje sa však, že to budú únosné sumy. Bojím sa, že to dopadne ako s väčšinou sľubov, ktoré nám dávali. Napríklad, ešte pred nedávnom bolo možné z viacerých portálov posielať správy SMS na mobilné telefóny. Teraz už túto službu poskytuje iba adresa www.markiza.sk. Iné portály s ňou prestali. Našinci túto službu neúnosne zneužívali, niektorí vraj "esemesky" posielali po stovkách.

Na slovenskom internete sa zjavila adresa www.agent.sk. Je to internetovská stránka o internete, slovenskom i zahraničnom. Obsahuje tiež rady pre začiatočníkov, recenzie webov i technické informácie.

Vladimír Neff je nám známy ako vydavateľ internetovských novín Neviditeľný pes, ako dnes už kultový autor sci-fi a tiež ako propagátor fotografie. Písal ešte o tej klasickej, keď fotograf - amatér musel po nociach v zatemnenej kuchyni máčať v rôznych roztokoch filmy a fotografické papiere. Na internete má Neff ďalšiu novú stránku www.digineff.cz. Zaoberá sa tu digitálnou fotografiou, ktorá už skoncovala s ponocovaním a máčaním prstov v zdravotne závadných roztokoch.

Názov webu www.vajicko.cz vyzerá záhadne. Netýka sa však tejto potraviny, ani nepropaguje nejaký hydinársky podnik. Je to server, ktorý hodnotí dobrý vkus v reklame. Iba starší ľudia s veľmi dobrou pamäťou si spomenú, že pán Vajíčko bol postavičkou televíznej zvučky ohlasujúcej reklamu v oných časoch, keď jej v televízii bolo ako šafranu. Pán Vajíčko sa na webovskej stránke nevyskytuje, ako názov poslúžilo iba jeho meno. V súčasnosti je na servere zaujímavé hodnotenie reklamy, ktorá sa nachádza na internete, v televízii, ale aj na bilboardoch. Okrem hodnotenia redakčnými pracovníkmi sa možno oboznámiť, ako reklamný spot vníma internetovská verejnosť. Každý, kto sa na túto stránku dostane, sa môže zapojiť do hlasovania.

Už iba pamätníci vedia, čo to bol trabant - východonemecké auto z nejakej čudnej umelej hmoty, o ktorom sa klebetilo, že je to pochúťka hlodavcov. Na stránke trabantcross.hyperlink.cz sa možno pokochať závodmi týchto autíčok.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984