Vytrhnuté z Internetu

Oprávnene sa internetu vyčíta, že sa jeho prostredníctvom šíria fašistické a pedofilné materiály. Diskusia, čo je hnusnejšie, by nemala zmysel. Pokúsiť sa bojovať proti takýmto materiálom zavedením nejakej formy cenzúry internetu by bolo dvojsečné: cenzúra by sa zamerala aj proti nepohodlným webovým stránkam. Lenže jednou z najúčinnejších zbraní proti zlu a hlúposti je smiech.
Počet zobrazení: 1202

Oprávnene sa internetu vyčíta, že sa jeho prostredníctvom šíria fašistické a pedofilné materiály. Diskusia, čo je hnusnejšie, by nemala zmysel. Pokúsiť sa bojovať proti takýmto materiálom zavedením nejakej formy cenzúry internetu by bolo dvojsečné: cenzúra by sa zamerala aj proti nepohodlným webovým stránkam. Lenže jednou z najúčinnejších zbraní proti zlu a hlúposti je smiech. Na adrese magna.com.au/~c41/nnpp2.html nájdeme stránku Neo-nazi Pedophiles. Humor na tejto stránke nám môže pripadať cynický, no dá sa vari ísť proti fašizmu láskavým a dobrosrdečným humorom?

Prejdime od morálne nechutného k čomusi, čo u niektorých fajnšmekerov či konzervatívcov vie pobúriť chuťové poháriky na jazyku a pohoršuje aktivistov, ktorí bojujú proti globalizácii. Slávna firma McDonalds má svoju webovú stránku aj v češtine. Je veľmi jednoduchá: www.mcdonalds.cz. Na stránke nájdeme informácie aká je táto firma dobročinná, ako je rozšírená po celom svete. Je to možno veľmi pekné, ale napriek tomu moje chuťové poháriky sa nedajú presvedčiť, že hamburger od firmy McDonalds je tou najchutnejšou vecou na svete.

Hoci dávam prednosť materiálom v angličtine, veľmi príjemne ma prekvapila internetová stránka jedného z najlepších nemeckých denníkov Die Welt. Na adrese www.welt.de môžeme zistiť, že internetovská podoba nejakých novín nemusí byť iba kópiu tej tlačenej, ale že sa dajú využiť práve tie možnosti, ktoré internet ponúka. Archív článkov je síce už bežnou záležitosťou, ale Die Welt ho ponúka od roku 1995. Zároveň má pohotové spravodajstvo a fungujúce čitateľské fóra na rôzne témy.

Čoskoro si pripomenieme výročie rozpútania druhej svetovej vojny. Útok na každú krajinu začínalo vždy nacistické letectvo. Istý Bert Hartmann na stránke www.ww-webdesign.net/bhartmann/luftwaffe/ zhromaždil obrazový materiál k tejto téme. Pozoruhodné je, že na tejto stránke môžeme nájsť fotografie všetkých typov lietadiel, ktoré nacistické velenie zasadilo do vzdušných bojov.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984