Vytrhnuté z internetu

Počet zobrazení: 1985

V rozhovore pre časopis TV Komplet designovaný riaditeľ televízie JOJ Richard Rybníček povedal, že slovenský náprotivok relácie TV Nova "Volejte řediteli" zatiaľ nebude. Na českom serveri img.kompost.cz/images/dowload/mp3/volejterediteli.mp3 ponúkajú zaujímavý zostrih z relácie, ktorou riaditeľ Novy Železný dodáva chuť svojim divákom k sobotňajšiemu obedu.

V americkej angličtine je got fired slangový výraz pre vyhodenie z práce. V USA vládne teraz, súčasnou ekonomickou terminológiou povedané, recesia. Tá veľmi citeľne postihla oblasť podnikania okolo počítačov. Počítačoví odborníci, ktorí práve stratili prácu, majú možnosť namiesto firemnej e-mailovej adresy založiť si novú na servise Justgotfired.com (práve som stratil prácu bodka com).Tým, čo by sa chceli riadiť aktuálnym heslom Amerika - náš vzor, musím však oponovať, že väčšina našich nezamestnaných o prístupe k internetu môže iba snívať.

Jeden zo slávnych symbolov konzumnej spoločnosti, dlhonohá bábika Barbie, mal niekedy aj svoju mužskú repliku. Tento "bábik" sa volá Ken. Vždy ho chápali ako nesamostatný mužský prívesok onej bábiky a nikdy si nedokázal získať väčšiu popularitu verejnosti. Túto strašnú krivdu nielen na Kenovi, ale na celom mužskom pokolení sa pokúsili napraviť tvorcovia webu www.manbehindthedoll.com (muž v závese bábiky bodka com). Pri príležitosti už 40. Kenových narodenín vytvorili špeciálny sajt, ktorý dokumentuje jeho premeny za posledné štyri desaťročia. Na fotografiách možno vidieť, ako sa v závislosti od panujúcej módy menila Kenova podoba. Bude mať sajt úspech a vystúpi krásny blondín konečne z tieňa modrookej dlhonohej blondíny s výrazom tváre, ktorý by mal pohoršiť všetkých moralizátorov? Možno čoskoro nastúpi "kenománia" a popri vtipoch o blondínkach sa začnú rozprávať aj vtipy o blondínoch...

Za čias mojej mladosti iba na bratislavskom Námestí SNP boli štyri kiná. Dnes tam už nezostalo ani jedno. Je to možno pochopiteľné, vstupenka do kina teraz stojí viac, než za "oných čias" stála hrubá kniha. Zato však na slovenskom internete existuje niekoľko serverov, ktoré informujú o tom, čo nové hrajú v kinách, čo sa vo svete nakrúca (aká je situácia u nás, to nemusím pripomínať) alebo uvádzajú "pikošky" o obľúbených filmových hviezdach. Sú to adresy www.film.sk, www.kinema.sk, www.filmy.sk www.kinoserver.sk a www.filmsk.sk. Zjednodušene povedané, mnou naznačené problémy sa na týchto sajtoch svojím spôsobom odrážajú. Adresa www.filmsk.sk uvádza online verziu časopisu, čo je zárukou jej najkvalitnejšieho obsahu, ak ho porovnáme so zvyšnými sajtmi, no tie sú zavše aktuálnejšie.

Podľa slovenskej prílohy časopisu Computer na slovenských portáloch Atlas, Centrum a Zoznam bolo najvyhľadávanejším slovom SMS. Inde vo svete to býva sex. Že by práve Slováci na tieto účely nepotrebovali internet?

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984