Čo, kde, kedy

Všetci, ktorí boli prizvaní na nakrúcanie filmu Sofie Coppola pochopili, že budú súčasťou výnimočného filmu, ktorý sa bude líšiť od všetkého, čo dosiaľ robili. Predstaviteľ hlavnej úlohy Stephen Dorff hovorí: „Po tridsiatich filmoch som dostal rolu, ktorá je ako dar. Odnikiaľ niekam je výnimočná snímka – poetická, očarujúca a úplne v Sofiinom štýle.“ Film Odnikiaľ niekam získal v roku 2010 cenu Zlatý lev pre najlepší film na benátskom filmovom festivale.
Počet zobrazení: 1031
Z filmu_Odnikial_niekam_zdroj_internet.jpg

 

 

 


Rozlúčka s peklom v Panta Rhei

Príďte si po podpis jedného z najznámejších investigatívnych reportérov, dobrodruhov, spisovateľov, filmárov a svetobežníkov súčasnosti. 24.11.2010 o 17:00 v bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej. Vujity Tvrtko, nositeľ Pulitzerovej ceny tam predstaví svoju najnovšiu knihu Rozlúčka s peklom.


Dejiny lásky od Nicole Kraussovej

Vydavateľstvo Artforum v týchto dňoch vydáva román mladej americkej spisovateľky Nicole Kraussovej Dejiny lásky [History of Love, 2005]. Slovenský preklad Otta Havrilu sa drží cieľavedomej stratégie spisovateľky o ľahký až humorný, miestami veľmi poetický štýl, ktorý rozpráva smutný príbeh so šťastným koncom.


Jazyk - človek - kultúra

Autor Juraj Dolník, rozoberá rozmanité prejavy vzájomnej zviazanosti človeka s kultúrou s dôrazom na úlohu jazyka v tomto vzťahu. Na jazyk nazerá ako na aktívny živel, ktorý určuje kvalitu kultúry, stvárňuje človeka a riadi vzájomné pôsobenie jednotlivca a kultúrnej society, a tak zobrazuje svet človeka ako univerzum konštruované jazykom.


McMafia z Kalligramu

Organizovaný zločin je súčasťou celého nášho sveta – často bez toho, aby sme o tom vedeli. McMafia, ktorú vydáva vydavateľstvo Kalligram je výletom po novom svete medzinárodného organizovaného zločinu, od pašerákov zbraní na Ukrajine až po pranie peňazí v Dubaji, prostredníctvom drogových syndikátov v Kanade a superpočítačových zločincov v Brazílii.


Najviac lákal Švankmajer

Počas prvých troch dní prišlo do kinosál 12. Medzinárodného filmového festivalu Bratislava 7 500 divákov. Najviac, takmer 350 divákov, prilákal film Jana Švankmajera Prežiť svoj život spojený s odovzdávaním Ocenenia za umeleckú výnimočnosť vo svetovej kinematografii. Druhý najúspešnejší bol poľský Krst režiséra Marcina Wronu, dráma z prostredia varšavského podsvetia. Len o jedného diváka menej mala komédia Tamara Drewe britského režiséra Stephena Friersa. Po ňom nasleduje ďalší známy autor z Veľkej Británie Mike Leigh a jeho Ďalší rok. Prvú päťku uzatvára otvárací film festivalu Carancho - thriler profilového režiséra Pabla Trapera z Argentíny


Muži, ktorí nenávidia ženy

Veľa dobrého sa už napísalo o filmovom spracovaní a knižnej predlohe celosvetovo úspešného kriminálneho príbehu švédskeho autora Stiega Larssona. Ako bodku za príbehom si stačí zadovážiť toto DVD.


Do kín prichádza Diabol

Keď nejde výťah v mrakodrape, je to nepríjemné. Keď ste práve vo vnútri tej plechovej škatule, je to peklo. A keď je v nej s vami niekto, kto sa usiluje zabiť vás, je to horor. Slávny hororový tvorca M. Night Shyamalan (Šiesty zmysel) sa pustil do produkcie ambiciózneho projektu série thrillerov podľa vlastných poviedok , ktoré vyjdú pod značkou The Night Chronicles. Film Diabol je prvým z nich.


Zdroj foto: internet

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984