Lyžičky, koberce... Žarty?

Tieto kauzy sú asi také významné, ako keď Bill Gates vytratí na prechádzke so psom 10-dolárovú bankovku.  To pre takéto kauzy sme dovolili, aby si na kreslá štátnych tajomníkov sadli dievčatá s ledva ukončenou maturitou ako je spomínaná Lucia, prípade intelektuálni biznismeni, ktorí pre biznis „prekusnú“ aj svoju nenávisť voči štátu, ako istý hayekovský Martin?
Počet zobrazení: 1657
sita_michal_svitok.jpg

Ale vážne. Ivanovi Miklošovi sa podarilo vyrobiť asi tú najkurióznejšiu kauzu v histórii politiky - kauzu lyžičiek. Tie raz budú možno podobne známe ako „lžičky z NDR“ z kultového filmu Pelíšky. Jedno oboje tieto lyžičky spája. Niekto od nich očakával viac. Postava boľševika z filmu Pelíšky od „lžiček z NDR“ očakávala, že sa neroztopia v káve. Mikloš od Počiatkových lyžičiek asi očakával, že nimi preukáže extrémnu skorumpovanosť, z ktorej bývalú vládu obviňoval pred voľbami. Problém je, že tak ako sa zosmiešnila postavička zarytého boľševika v Pelíškach, tak sa zosmiešnil aj zarytý neoliberál Mikloš na tlačovke o lyžičkách. Pretože oháňať sa lyžičkami a mať na svedomí miliardovú hedžovú stratu, to je naozaj smiešne, v tom má Počiatek pravdu.


Bez „dôkazov“ sú presvedčivejší

Nelení ani Lucia Nicholsonová, nová mediálna hviezda na ministerstve práce. Vzdelanie má síce iba stredoškolské, ale zdá sa, že väčšej odborníčky na ministerstve niet. Každý deň na obraze, už len čakám, kedy na mňa vypadne z chladničky. Jej televízne výstupy však takisto svedčia skôr o bezradnosti, než o usvedčujúcich dôkazoch o strašidelnej skorumpovanosti bývalej vlády.

Predražené odborné štúdie či školenia – to naozaj narážali pred voľbami naši pravičiari na toto, keď hovorili o rozkrádaní štátu? Nech to pôsobí akokoľvek neprofesionálne, tieto kauzy sú z hľadiska rozpočtu asi také významné, ako keď Bill Gates vytratí na prechádzke so psom 10-dolárovú bankovku.  To pre takéto kauzy sme dovolili, aby si na kreslá štátnych tajomníkov sadli dievčatá s ledva ukončenou maturitou ako je spomínaná Lucia, prípade intelektuálni biznismeni, ktorí pre biznis „prekusnú“ aj svoju nenávisť voči štátu, ako istý hayekovský Martin?

Ak koberce a lyžičky predstavujú tú horibilnú korupciu, pred ktorou nás došla nová garnitúra ochrániť, potom naozaj nerozumiem, aká hystéria sa tu vytvárala pred voľbami. Miklošovci by možno urobili najlepšie, keby namiesto takýchto groteskných „čiernych kníh“ ostali pri vytváraní bezobsažnej ilúzie, že Fico bezprecedentne kradol. Bez dôkazov, bez čiernych kníh. Pôsobí to rozhodne presvedčivejšie než ich lyžičkové dôkazy. Pretože ďalšiu tlačovku o predražených pohárikoch, obuvákoch, skrinkách či plniacich perách už naozaj niekto neprežije – a pukne od smiechu. Ostáva sa len po vzore Bolka Polívku z Pelíšok spýtať: Kde udělali soudruzi z Radičovej vlády chybu?

Foto: Štátna tajomníčka MPSVR Lucia Nicholsonová
Autor foto: SITA/Michal Svítok

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
02. december 2010, 10:04
to chce riadny zaludok ,obhajovat zlodejiny a navazat sa do tych ktori ju obhajuju
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
04. december 2010, 09:05
"Alkohol podávaný v malých dávkách, neškodí v jakémkoliv množství!"
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
05. december 2010, 16:42
Vo voľbách na primátora v Banskej bystrici vyhral učiteľ - hovorca , ktorý ešte nič nedokázal ale nekupoval koberce ani lyžičky . Väčšina voličov dala hlas , mladému mužovi lebo im ten koberec vadil .Pritom prd bolo platné že za ministrovania Vážneho sa vo výstavbe dialnic pre B.Bystricu urobilo najviac.
Obrázok používateľa Anonymný
#5
(neuvedené)
06. december 2010, 12:20
tie lyzicky len dokazuju fakt ze ako sa tu kradlo za fica tak sa este nekradlo a ani nebude pokial sa fico opat nevrati
Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
17. december 2010, 02:41
no tak ,take smiesne članky som v živote nečital,,čo je toto sa smiesni blog,,,priznam sa že prvi krat som natrafil na tak politicky orientovane članky k stranam Smer,Sns,HZDS,,,každy iny članok v rôznych inych Blogoch(napr.SME,Pravda,Hospodarske noviny...,udavaju informacie ktore niesu blizke politickym stranam,ked ma pravdu koalicia,napisu že ju ma,,ked opozicia že ju ma,,,no tak tomuto blogu,je blizka len opozicia,,, :D a to som si myslel ,že Fica volia len ufnukani farmari,ktori potrebuju dotacie,a ked dotacie nebudu(pretože si ich Fico rozkradol),tak samozrejme obvinia terajsu koaliciu,,lebo Ficko ten zle nespravi:D ,,len jednemu nechapem doteraz,ako môže Fica.SnS,HZDS voliť niekto kto je inteligentny a ma ako take vzelanie?

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984