VIDEO: Zdravotné poisťovne - šokujúce svedectvo

Toto je skutočne šokujúce video. Pozrite si verejné priznanie jednej posudkovej lekárky jednej zdravotnej poisťovne. Pred parlamentnou komisiou sa priznala, že zámerne sfalšovala odborný posudok pacienta. Zamietla mu operáciu. Pacient zomrel a posudkovej lekárke poisťovňa výrazne zvýšila plat. Jej nadriadení ju odmenili za to, že poisťovni ušetrila nemalé peniaze.
Počet zobrazení: 1404

Táto výpoveď je svedectvom o tom, ako to končí, keď zo zdravotnej starostlivosti je tovar a zdravotné poistenie putuje do rúk súkromných poisťovní, ktoré sú podnikateľskými subjektmi s cieľom ich majiteľov vytvárať zisk. Zisk sa napokon vždy dostane na prvé miesto záujmu manažmentu a majiteľov. Aj na úkor poskytovania zdravotnej starostlivosti pacientom.



Zdroj: youtube.com

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
18. apríl 2011, 17:50
Tak áno, uznávam, že až tam sa dá zájsť, ak sa bude zdravie človeka považovať za ziskotvornú komoditu. Spejeme tam rýchlo, posledné zvyšky morálnych bŕzd aj u nás padajú rýchlo...
My ale máme ešte viac posunutý problém, ktorým je fakt, že až nová pravicová vláda teraz od marca povolila zdravotným poisťovniam na Slovensku vytvárať znova zisky a pritom ich príjmami zostávajú stále iba odvody poistencov plynúce zo zákona z príjmu každého poistenca ( a byť poisteným je povinnosťou zákonne postihnuteľnou!), čiže ide o verejné financie tvorené odvodmi občanov majúcich príjmy na území SR plynúce do súkormných inštitúcií.
To nie je korektný systém a dovoľuje to, čo spustili zdravotné poisťovne hneď po vstúpení platnosti novelizovanej zákonnej úpravy o tvorbe zisku do praxe:
Ak si do toho premietneme tie všetky zmeny, ktorými prešli databázy poisťovní, teda prechody z jedného informačného systému v rokoch 1993-1996 do druhého informačného systému neskôr ( koľko údajov sa "stratilo" a vymazalo nepreklopením do nových databáz), zlučovanie poisťovní a zas opätovné prerozdeľovanie databáz a spájanie databáz, vôbec človek stratí dôveru v informačné systémy poisťovní. Najmä ak výsledným efektom po rokoch nie je "strata údajov o chorobách", ale hlavne strata pravdivých údajov o úhradách a je oveľa ľahšie rozposlať "pre istotu" všetkým splátkové kalendáre ako priznať si, že časť databáz a tým i údajov o ´úhradách zmizla v nenávratne.
A tak stačí jedno: zamestnať niekoho, kto by "ťažil" upomienkami od poistencov úhrady ( on sa vždy niekto poctivý a povinný nájde) a tešiť sa z toho, že každá takáto súčasná úhrada je pre poisťovňu čistým ziskom, ktorý už je možný.
Kontrola správnosti: Hádajte, aké odmeny budú mať manažmenty poisťovní pred letnou dovolenkovou sezónou a aké koncom roka 2011?

V pozadí je pravdepodobná "tichá dohoda" medzi ministerstvom financií a majiteľmi súkromnej poisťovne: My Vám dáme voľnú ruku v naháňaní zisku a vy nebudete ďalej pokračovať v nárokovaní ušlého zisku za obdobie, keď sme zisk mohli utvárať iba ako percento použiteľné znova na uspokojenie nárokov poistencov.
Amerika sa má čo od nás učiť!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
19. apríl 2011, 14:00
že niečo nie je v poriadku v tomto štáte Slovenskom, a ide to zase len od Mikloša.
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
19. apríl 2011, 18:05
Videla som celý film v nedeľu na nejakej českej stanici a priznám sa, že mi prešiel mráz po chrbte. Hoci treba uznať, že vo Francúzsku je to už trocha inak v oblasti študentov vysokých škôl, či univerzít,ako ich tam volajú. A pri tom som pochopila, prečo syn mojej známej priviezol svoju mamu liečiť si rakovinu na Slovensko. Hoci známa celý svoj život platila odvody na Slovensku, ale syn zasa žije dlhý čas v USA. A ľudia mali pocit z USA ako o krajine neobmedzených možností. Kam smeruje na Slovensku zdravotníctvo, školstvo, je ďaleko väčší problém,ako či si v SDKU dohadzovali štátne zákazky.
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
27. apríl 2011, 14:53
Ani neviem, či za posledných 21 rokov ak bola avizovaná nejaká zmena našimi "múdrymi" politikmi, že k tej aj nedošlo. Taký tupučký národ ako sú Slováci,tak taký sa už asi ani na celom svete nájde.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984