Gorila - internet a sociálny rozmer

Protest Gorila pokladám za protest proti systému, v ktorom je človek človeku vlkom. Nie je nepolitický, pretože sú potláčané iba prejavy sympatií k politickým stranám, ale nik nepotláča transparenty proti politickým stranám. Je to protest voličov proti politickej triede politiky Goríl a ak sa tento protest premení na politické hnutie či stranu, nezostane z jeho podstaty vôbec nič.
Počet zobrazení: 1350
Gorika Gazarek.jpg

Všetky masmédia informujú o smerovaní protestu proti politickému systému: druh volieb, financovanie politických strán, volebná kampaň, volebné okrsky, no vyhýbajú sa sociálnemu prvku v proteste v rozlíšení liberalizmu pravicového a ľavicového. A už vôbec nepripúšťajú, že ide o systémový protest proti existujúcej zastupiteľskej demokracii, že na transparentoch sú návrhy na priamu demokraciu a či zmenu Ústavy Slovenskej republiky.

Napriek nejasnostiam - po dvoch protestoch Gorila - je možnosť, že organizátori ponechajú hnutie ako systémové a obrátia sa na internetovú komunitu s otázkami typu: Je internet nová sloboda občanov voličov? Ak áno, je internet prostriedkom na vytvorenie nového systému demokracie? Ak má Národná rada Slovenskej republiky od voličov delegovanú moc prijímať zákony a moc kontroly vlády, tak je to demokracia na 100 % zastupiteľská! Pokladáš za možné cez internet odobrať NR SR moc kontroly vládnej moci a ponechať túto kontrolu voličom? Súhlasíš teda, aby bol obmedzený systém zastupiteľskej demokracie a vznikla prostredníctvom internetu demokracia zmiešaná - priama a zastupiteľská za väčšej slobody voličov ako doteraz?

Ak chce národ inú vládu, má občan voliť politické strany, ktoré vyjadria volebný sľub vo voľbách 2012 „pracovať na tom, aby bolo možné odovzdať ústavne kontrolnú moc od NR SR až po volebný okrsok internetovým komunitám voličov“. Tak, ako má ústavným zákonom poslanec obce až poslanec NR SR kontrolnú moc, tak ju môže mať volič dobrovoľne v bezplatnej internetovej komunite. Tie všetky reči, že iba politik zvolený za poslanca, starostu, prezidenta je odborne schopný výkonu kontroly v skutočnosti seba nad sebou, ako ukázala mnohým Gorila, to je otázka naozaj iba rečí nami volených zástupcov a prejav ich neúcty k nám voličom. Teda protest Gorila a ACTA dokazujú, že zastupiteľskú demokraciu, ktorú máme, úplne znehodnotili a urobili ju nefunkčnou práve tí, ktorí boli voľbou voličov do volených pozícií vynesení. Právom volič chce systém nový.

Mnohí z účastníkom protestov, ba i organizátorov protestu Gorila a ACTA nechcú počuť meno Karol Marx, to cítiť cez rôzne nepriame vyjadrenia z tribúny, pod tribúnou a i z plagátov. Som čitateľ Karola Marxa, preto neuznávam politiku bez sociálneho rozmeru, pretože všetky pravicové politické strany sú výrazne sociálne v prospech zamestnávateľov. V masmédiách nič iné ani nepočuť, iba to, ako zamestnávatelia spolu s pravicovými politikmi riešia nezamestnanosť a ako im v tom prekážajú pracovné zákony vo vzťahu k zamestnancom a činnosť odborárov.  



Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
09. február 2012, 10:17
menit volebne obvody a dalsie napady sluzia pravdepodobne len na odputanie pozornosti. uz davno mali byt vznesene obvinenia a vykonane prislusne kroky voci osobam, ktore su dovodne podozrive z rozsiahleho rozkradania. dnes prvy krat urobili domovu prehliadku, paradoxne v byte toho, kto tieto materialy asi, mozno, neviem, pravdepodobne vyniesol von. gorily sa mozu citit bezpecne pri sucasnom ministrovi vnutra - prenasledovani su ti, co na rozkradanie poukazali...

ze tie protesty su zivelne je chybou, pomohol by marxizmus ako nauka o fungovani kapitalizmu, lenze marx je dnes fuj, tak vychadzaju len zo zivelnosti...
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
09. február 2012, 13:19

"Mnohí z účastníkom protestov, ba i organizátorov protestu Gorila a ACTA nechcú počuť meno Karol Marx, to cítiť cez rôzne nepriame vyjadrenia z tribúny, pod tribúnou a i z plagátov. Som čitateľ Karola Marxa, preto neuznávam politiku bez sociálneho rozmeru,..."J.G.

***********************

1, Je potrebné kto organizje Gorilu a ACTA. Sú to prevažne pravičiari konzervatívci a Slovenská pirátska strana na kandidátke OĽ-NO.

Viac na: http://piratskastrana.sk/

"Svoj jednoznačný postoj proti prijatiu tejto dohody môžete vyjadriť svojou účasťou na protestnom zhromaždení STOP ACTA, ktoré sa bude konať 11.2.2012 o 14:00 na námestí SNP v Bratislave. Ak sa nemôžete zúčastniť osobne, zašlite svoje stanovisko spätne elektronickou poštou. Budeme ho prezentovať vašim voličom, ktorí chcú poznať váš jednoznačný a nemenný postoj k dohode ACTA.

Podpísaní:

Ing. Peter BLAŠČÁK, Slovenská pirátska strana, OZ

Martin BIBKO, Slovenská pirátska strana, OZ

Jozef VISKUPIČ, poslanec NRSR, strana OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

V Bratislave dňa 7.februára 2012

Takže azda chcete nemožné, aby pravičiari milovali Marxa a proletariát?

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
09. február 2012, 13:41

http://www.facebook.com/piratskastrana

Našich Pirátov nájdeš na volebnom lístku č.5 strany OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti:

č. 70 - Peter Blaščák, Ing., 29 rokov, obchodný zástupca

č. 77 - Martin Bibko, 22 rokov, študent VŠ

Takže nedajte sa oklamať tým, čo sa propaguje na vonok! Ide o dobre premyslenú politickú kampaň pravice - OĽ-NO!

Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
09. február 2012, 16:17
on hlása nové vypracovanie Ústavy SR, formou "príspevkov" zo strany občanov a bezbrehú priamu demokraciu. Je tiež pravdou, že sa na protestoch priživujú aj ľudia a la terajší "happeningový poslanec". Ďalej cez http://www.nas2kriz.sk/ ...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. február 2012, 10:53
ministra vnutra ,tak mas pravdu.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
11. február 2012, 03:47
Ak Chmelar je...

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984