Aké myšlienky ma prenasledujú

Pred nedávnom som viaceré inštitúcie upozornil na situáciu okolo nulových akcií a ich prevádzania na Fond národného majetku. Zatiaľ som dostal odpoveď od ministerstva financií, v ktorej mi vysvetľujú zložitosť, ako túto nulovú hodnotu, najmä po zomrelých vlastníkoch, je zložité previesť a že vytvárajú komisiu, ktorá má navrhnúť zjednodušenie likvidácie bezcenných cenných papierov.
Počet zobrazení: 3446
sedliak1.JPG

Medzi časom som kontaktoval svojho právnika s otázkou, či mám obnovovať dedičské konanie po nebohej manželke. Aby som zdedil túto nulovú hodnotu z kupónovej privatizácie. Ten mi z fleku odpovedal, aby som tie papiere hodil do koša, pretože žiaden súd sa nebude zaoberať dedením niečoho, čo neexistuje, čoho hodnota bola rozkradnutá.

Tento absurdný problém a aj ďalšie, ktoré našu súčasnosť sprevádzajú, akou je napr. aj aféra „Gorila“, (a tá nie je jediná) ma vedú k zamysleniu nad tým, prečo tieto problémy tu sú, odkiaľ pramenia? Prichádzam na to, že chyba je založená v samom začiatku pretvárania našej spoločnosti zo socialistickej totalitnej na kapitalistickú, len ťažko sa mi dodáva - na „demokratickú“.

Táto krajina patrí nám všetkým

Hneď na počiatku nastúpila garnitúra politikov (česť výnimkám), ktorým vôbec nešlo o blaho národa, ale už od prvých dní začali pokukovať po majetkoch a ako ich čo najľahšie získať. Prebudili sa bývalí arizátori a najrôznejší dobrodruhovia typu Čarnogurského, Mečiara, Gála, Slotu a ich obklopujúci ďalší. Všetkých je ťažko vymenovať, ale ľudia ich poznajú, i tých v centre i tých v ich najbližšom okolí.

Dnes, keď stojíme pred voľbami (a máme problém, koho voliť) je veľmi dôležité, aby si ľudia uvedomili, že tento štát je ich a nie, ako si to myslia naši politici, že patrí len im. Národ tak potrebujú, aby im dal vo voľbách hlasy, aby ho mohli ďalšie obdobie vyciciavať a seba hmotne zabezpečovať.

Táto krajina patrí nám všetkým, a aby nám skutočne patrila, o to sa musíme sami starať. Proti každej neprávosti sa treba postaviť, kritizovať, písať, protestovať i demonštrovať. Ináč si potentáti budú ďalej budovať ochranný systém zabezpečujúci ich záujmy a praktiky a ich nedotknuteľnosť.

Všetci dobre vieme ako bol rozkradnutý obrovský národný majetok. Začalo sa to kupónovou privatizáciou, rozdávaním podnikov za symbolické ceny až po korupciu politikov. Do politiky sa ide s cieľom nabaliť sa. Fabriky boli rozkradnuté, výroba zastavená. Ľudia vyhodení na ulicu. V poľnohospodárstve boli zničené a rozkradnuté vzorne hospodáriace družstvá a štátne majetky. Veď posledné roky boli tieto podniky vedené vzdelanými inžiniermi a osvedčenými praktikmi. V produkcii chleba i mäsa bol štát zabezpečený. Mäso sa exportovalo. Dnes ho nekvalitné vozíme s celého sveta, Číny, Argentíny a pod. Dnes tisíce hektárov pôdy ležia ladom, hospodárske budovy chátrajú alebo sú rozkrádané. Ale aj na túto pôdu niekto berie dotácie a obohacuje sa. Dediči súkromnej pôdy sa už pracovať na pôdu nevracajú. Majú iné záujmy a tak s pôdou manipulujú rôzni keťasi. Túto skutočnosť si treba tiež otvorene povedať a priznať. Klásť si otázku, kde sa stratili také národné hodnoty, napr. celé strojárske fabriky od Považskej Bystrice (Martin, Detva, Podbrezová) až po Východoslovenské strojárne. Kde sa podeli také drevárske centrá ako Žarnovica, Zvolen, Nábytkárske závody. Zostali po nich bezcenné papiere. A už sa zas našli chytráci, ktorí chcú ešte na týchto nulových papieroch zbohatnúť. Nejde o pár kúskov akcií. Ide o státisíce a tak si spočítajte, čo to vydá, keď od každého ešte aj pod hrozbou exekútora vymámia po 9,60 eura. A v tých frontách, čo sa týchto papierov chcú zbaviť, stoja obyčajní ľudia. Tí, čo rozkradli ich podiely, tí tam nestoja, tí sa smejú spoza rohu, ako ten národ ogabali. Našinec si odpľuvne a zahreší nad takýmto svinstvom, ktoré nebolo potrestané a môžu pokračovať ďalšie. Nikto neprešetruje, ako boli milióny a miliardy nadobudnuté.

Tí, čo kradnú, sa neboja a tí, čo nekradnú, sa boja

A práve preto, že chyba je systémová, treba protestovať. Voliť treba isť. Ale treba zmeniť aj celý volebný systém. Nevoliť strany a anonymných poslancov. Každý volič musí vedieť, koho volí a ktorý poslanec mu musí skladať účty zo svojej činnosti v parlamente. Nie že sa tam povyberajú po kamarátskej linke.

Masaryk nás učil: „Nebáť sa a nekradnúť!“ U nás je ale taký stav, že tí, čo kradnú, sa neboja a tí, čo nekradnú, sa boja. Všetci dobre vieme, že národný majetok bol rozkradnutý. Dokonca vieme zistiť, kto ho rozkradol. Veď z poctivej práce by sme nemali toľkých miliardárov, hrdo sa vyťahujúcich svojimi miliónovými autami, lietadlami, vilami, loďami a čo ja viem, čo všetko majú na svojich kontách a pritom každý piaty Slovák žije v chudobe. Máme armádu nezamestnaných, armádu bezdomovcov a pod.

No a teraz tie geniálne riešenia svetovej i domácej ekonomickej krízy: zvyšujú sa ceny, zvyšuje sa DPH, obmedzujú sa sociálne výdobytky ľudu, platia sa lieky, zdravotnícke služby atd. Táto ťarcha postihuje prostý ľud. Ľudí, ktorí krízu nezavinili! Nezavinili ju nezamestnaní, ani ľudia v sociálnych zariadeniach, ani bezdomovci. Zavinili ju predsa bohatí magnáti, bankári, rozkrádači národného majetku a im slúžiaci politici. Prečo od nich sa nežiada vyrovnanie dlhov a schodkov v štátnom rozpočte? Oni by to mohli hravo zvládnuť, ale nie nech to znáša ten sprostý národ. Ale aj ten národ sa raz vzbúri a povie dosť! Nemali by sa predsa len báť tí, čo kradnú?

Priznám sa vám, že si neviem spomenúť ani na jedno meno politika, ktorý v nej pôsobí s cieľom zvelebiť krajinu, povzniesť hmotne i duchovne túto zem, tento národ. Každý tam lezie preto, aby čo najlepšie zabezpečil seba a svojich najbližších. Len sa poobzerajme okolo seba na vrchu aj dolu a uvidíme, že takýto je stav. Snáď len v tej komunálnej politike by sme kde-tu našli aj poctivých funkcionárov, sú ľudu na očiach a snáď s ním aj viac cítia.

A napriek tomuto nepeknému obrazu našej reality si myslím, že treba ísť voliť, ale aj dôsledne sledovať to, čo budú poslanci robiť po zvolení. Nebyť ľahostajný a nebáť sa. Veď my nekradneme.

Už v praveku sa primitívni ľudia starali o starých

Teraz niečo o sebe a mojom okolí: aby som na starosť nebol nikomu na ťarchu, rozhodol som sa tohto roku usadiť v Domove seniorov. Robil som 7 rokov na percentá, aby som získal plný možný dôchodok. Nie je to, samozrejme, boh vie čo, porovnávať sa napr. s rakúskym dôchodcom nemôžem. Ale som spokojný, pri skromnosti sa dá z neho žiť. Nuž ale naša koalícia sa dohodla, že si treba posvietiť aj na tých v starobincoch, nech tú krízu vyriešia. Tým, čo majú malé penzie, a tých je tu väčšina, necháme vreckové (počul som, že 38 eur) A tí, čo majú väčšie, budú platiť po 500 eur i viac, podľa toho, aké náklady má sociálne zariadenie, alebo sa siahne na príjmy príbuzenstva. Lenže ja som celý život neplatil sociálne a zdravotné poistenie deťom, ale štátu! Prečo teraz ťarchu starostlivosti majú znášať? Veď v mnohých prípadoch aj deti by potrebovali pomoc. Nuž, ale starí dôchodcovia sú tí najbezbrannejší ľudia. Príďte sa na nich koaličníci podívať, niektorí už ani slovom nevládzu protestovať, sú kriví, nedopočujúci, špatne vidiaci, mnohí trvale upútaní na lôžko. Mnohí nechodia na stravu, lebo by ju nezaplatili a tak sa prestravovávajú z toho, čo im zostane po zaplatení za pobyt v zariadení. Mnohí ani deti nemajú a tak si tu navzájom pomáhajú. A vy chcete, aby vám títo ľudia vyriešili hospodársku krízu? Aj tak na dôchodcov najviac kríza dopadá. Boli sme mladí, nepotrebovali sme lieky, ani doktora, ani nemocnicu. Dnes starí platia za všetko: za potraviny, za lieky a mnohí si ani tie lieky nemôžu dovoliť.

Z knihy Tomio Okamuru, českého podnikateľa, som sa dozvedel, že už v praveku primitívni ľudia najväčšiu starostlivosť venovali starým, nemocným či raneným. Dokladajú to vykopávky dokazujúce, že práve títo starci sa dožívali najvyššieho veku. Potvrdzujú to aj poznatky o dnes žijúcich kmeňoch z povodia Amazonky. A naši veľkí národovci kresťania a demokrati váľajú na tú najslabšiu vrstvu najväčšiu záťaž a postupne osekávajú sociálne a zdravotnícke zabezpečenie občanov.  Pre milionára 10 eur neznamená nič, ale pre chudáka s 250-eurovou penziou je to kapitál. Takto ho okrádame, aby sme ho dostali na ulicu do radov bezdomovcov.

Je mi na vracanie, keď si predstavím našich koaličných politikou ako vehementne s kresťanskou láskou tento zákon zdôvodňovali. Je to najpotupnejší zákon, akým sa táto koalícia vytasila.

Systém treba reparovať od základu

No a ešte jedno zamyslenie nad perspektívami našej mladej generácie. Doterajšia prax ju učí, že nie prácou sa možno dobrať k vyššiemu štandardu, ale len chytráctvom a okrádaním tých druhých.

Mali sme fabriky, prosperujúce poľnohospodárstvo, fungujúce zdravotníctvo i školstvo. Ľudia mali prácu, aj keď bohviekoľko nezarobili, ale mohli slušne žiť. Aj dnes tu máme fabriky – zahraničných podnikateľov, dávajú sa im výhody, odpúšťajú dane, prispieva sa im na mzdy a zisky idú do zahraničia. A keď nebudeme pre nich dosť zaujímaví, tak sa nám odporúčajú. Náš podnikateľ je v nerovnom postavení. Previedli sme tiež najväčšiu pauperizáciu poľnohospodárov. Hrdiť sa môžeme akurát nezamestnanosťou, bezdomovcami a kolóniami Rómov bez práce... Máme slobodu , môžeme cestovať za prácou do cudziny, k moru len tí, čo nato majú.

Systém treba reparovať od základu. Pre Európu nie je vzor Amerika, krajina veľkých boháčov, ale aj veľkej chudoby.

Nie je to tak dávno, čo som sa zúčastnil, jedného vedeckého podujatia, kde pán Fico a pán Paška vystúpili s víziou ich strany o organizovaní našej spoločnosti v podstate po vzore škandinávskeho sociálnodemokratického štátu. Aj mne sa zdá, že to je systém, ktorý by sme mali presadzovať. Je pravda, že žiadna demokracia nie je absolútne dokonalá, ale mali by sme usilovať o maximálne jej naplnenie a zdokonaľovanie. Len si kladiem otázku. Dá sa ešte niekomu veriť? Pochybnosti mám preto: Veď ako môžu túto ich víziu naplniť, keď sa spolčujú s takými, ako sú mečiarovci, slotovci či s ich ochrancom Harabínom. Toto je môj problém, preto neviem koho voliť!

Foto: Emil Polák

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
27. február 2012, 14:58
tisíce ľudí majú podobné problémy a nielen z bezcennými cennými papierami. Pýtate sa koho viliť. Mnoho ľudí, ktorým záleží na smerovaní Slovenska / a nie tejto krajiny ako si to z obľubou zaviedla naša terajšia verchuška/ má tento problém. Nie tak dávno som doslova "žral" čo povedali pán predseda Smeru a jeho blízki spolupracovníci. Už som vytrezvel. Skúsenosť s mojim najbližším okolím, s ľuďmi, ktorí bez škrupulí prestupujú zo strany do strany, len aby ostali pri svojich korytách a v dnešnej dobe sa zaštiťujú stranou Smer a jej vedúcim predstaviteľom to nevadí... Nie ďakujem. Skutky ma presvedčili a nemám chuť ešte raz voliť karieristov a voliť pôjdem a voliť budem skutočnú ľavicu a nie tých, ktorí sa na ľavičiarov len hrajú. Nikdy viac menšie zlo.
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
27. február 2012, 19:23
Július, pekné zamyslenie, ale prosím, oddelte od seba tie dva problémy.

Ten prvý problém sa volá DVADSAŤDVA ROKOV BUDOVANIA KAPITALIZMU NA SLOVENSKU A JEHO KONKRÉTNE VÝSLEDKY.

Ten druhý sa volá, ako zabezpečiť postpné odklonenie sa od toho najhoršieho variantu kapitalizmu - od neoliberálneho fanatizmu hlásajúceho, že "niet inej cesty", že neexsituje iná alternatíva.

Ten prvý problém akosi žijeme, tak ako sa žijú dejiny. Môžemem sa individuálne vzbúriť, môžeme zahynúť, môžeme sa prispôsobiť, ale súhrn všetkých síl akosi spôsobil, že v kapitalizme žijeme všetci, či už sme chceli, alebo nechceli.

Ten druhý problém vieme ovplyvniť aspoň voľbami.Nenadarmo sa Robert Fico "utrhol" od starej esdéeľky, keď videl, ako konformne sa salónna ľavica prispôsobuje parlamentnej demokracii a stáva sa súčasťou establišmewntu, dokonca si ministri za SDĽ osvojili výhovorku, že "bez nás to bude horšie a preto asistovali dzurindovcom v rokoch 1998-2002.
Ale videl i bezmocnosť komunistov, ktorí sa menili na sektu hádajúcu sa medzi sebou, kto je oportunista a kto revizionista. Zažil aj vzostup a pád "robotníckych ministrov" vo vláde kde bola i strana Jána Ĺuptáka.

Smer SD dvakrát vyhral voľby, ale vládu nakoniec zložila opozícia. Aj preto v 2006 už neváhal a išiel do koalície s národnirmi i ľudovcami , ktorí sú síce pravicoví, ale mnohé veci boli nútení odsúhlasiť práve Ficovi.

Nemáme na to, v roku 2012 odísť od kapitalizmu. Niet tu takej politickej sily. Ale máme možnosť PREČÍSLIŤ v hlasovaní voličov pravicových zlepencov a čím viac hlasov Smer Sociálna demokracia dostane, tým viac "voľnosti" bude mať k presadzovaniu iného ako liberálneho kapitalizmu, k obnove sociálneho štátu.

Ako dobre znejú výčitky voči Smeru, že ômohol" zrušiť II.pilier, mohol to a mohol ono. Nuž, ako sa budete pozerť do očú svojim vnukom, ak sa Vás opýtajú, dedo, babka, keď bol ten kapitalizmus taký zlý, prečo ste proti nemu nebojovali ako pradedo proti fašizmu? AHA? nuž prečo sme v roku 1989 či 1990, či 1995 či 2000, nebojovali proti privatizácii, prtoi likvidácii poľnohospodárstva, proti predaju fabrík, proti roztrhnutiu republiky, proti prepúšťaniu?

Aha? A čo vlastne vyčítame Ficovi? To, k tčomu sme vlastne sami nenašli odvahu? Nuž, nie sú to až takí ľavičiari, tí zo Smeru SD, aby od volieb znárodňovali a vyhlasovali socializmus, ale už raz sa systémovo pokúsili, i keď boli limitovaní koaličnými partnermi a ešte viac dokonca Maastrichtskými ekonomickými podmienkami pri prijímaní Eura, lenže mali málo času a ešte menej hlasov v parlamente. A práve toto môžeme my všetci zmeniť:
Dovyberajme do parlamentu toľko poslancov Smeru SD, aby& to bola zákonodarná sila, nechcime "odzajtra" zánik kapitalizmus (on zaniká Aaj sám), doprajme rozumným zákonodarcom času, aby mohli meniť podmienky kapitalizmu k lepšiemu - a potom uvidíme...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
27. február 2012, 19:28
škriatky - píšem to bez okuliarov,pardon
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
28. február 2012, 10:31

"Všetci dobre vieme ako bol rozkradnutý obrovský národný majetok. Začalo sa to kupónovou privatizáciou, rozdávaním podnikov za symbolické ceny až po korupciu politikov. Do politiky sa ide s cieľom nabaliť sa. Fabriky boli rozkradnuté, výroba zastavená. Ľudia vyhodení na ulicu. V poľnohospodárstve boli zničené a rozkradnuté vzorne hospodáriace družstvá a štátne majetky."

*******************************

Neviem čo je na tom nepochopiteľne? Studená vojna stála západ,USA a Vatikán biliardy a nakoniec ak ju západ vyhral, tak bral všetko.

To, že Vatikán chcel pre RKC naspäť majetky, ktoré ďaleko drastickejším spôsobom získala RKC za Tisovho štátu arizáciou Židov, tak to je na dlhú diskusiu.

To, že na reštitúcie doplatili JRD nikto nemôže poprieť, pretože funkčné JRD nebolo možné reštituovať, tak sa tieto družstva museli najskôr zničiť. Jano Čarnogurský s jeho vládou sa o to dosť "zaslúžil".

To, že na to doplatili chudobní je fakt, ktorý platil v celých dejinách. Ak sa páni, či súdruhovia bili, tak na to doplácala vždy chudoba!

Aby chudoba nebola, tak to nemá žiadna strana vo volebnom programe! Treba udrieť tvrdo na lumpenproletariát parazitiaci na sociálnych dávkach, lebo ten je najbezbraneší!Včera ma o tom presvedčil v predvolebnom štúdiu SR (rozlasu) aj preseda Strany Rómskej Únie podnikateľ F. Tanko. Keď už kopnúť do niekoho, tak najskôr a aviac do vlastných! Fakt hnus!!!To, že 50-60% bolo Rómov zamestnaných na JRD a štátnych majetkoch, tak to ani nespomenul.

Keď ich bieli svätuškári pripravili o poctivý zdroj obživy prácou, tak ich treba vyhladovať. Lebo nejakú novodobú akciu Nishko cigánsky holokaust obdobnú ako za Tisa, by im nedovolila EÚ.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
28. február 2012, 10:45

"Skúsenosť s mojim najbližším okolím, s ľuďmi, ktorí bez škrupulí prestupujú zo strany do strany, len aby ostali pri svojich korytách a v dnešnej dobe sa zaštiťujú stranou Smer a jej vedúcim predstaviteľom to nevadí... Nie ďakujem. Skutky ma presvedčili a nemám chuť ešte raz voliť karieristov a voliť pôjdem a voliť budem skutočnú ľavicu a nie tých, ktorí sa na ľavičiarov len hrajú. Nikdy viac menšie zlo." laco

****************************

Lenže ak budete voliť skutočnú ľavicu, tak, či tak volíte Smer a oportunistov v ňom! Tak to ste zrejme nedomysleli?

Pretože SDĽ a KSS +ZRS nedostanú viac ako po 2-3% a tak váš hlas pripadne Smeru. Čiže zvolíte opäť menšie zlo a nepriamo (proti vašej vôli) dosadíte smeráckych oportunistov do úradov!

Vzhľadom, že nie je zreformovaná a zjednotená ľavica, tak ja hádžem prázdnu obálku!

Neplatný protestný hlas sa síce nikomu nepripočíta, ale zvýši sa volebná účasť a tak pravica so stabilnou volebnou základňou to bude mať trochu ťažšie! Takto budem voliť, ale nebudem voliť ani menšie zlo!!!

Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
28. február 2012, 12:11
Spoločenská objednávka na zmeny je prítomná. Prírodné vedy odpovedali svojimi výsledkami, na potrebu nového, ekologického zdroja energie, "studenou fúziou" - http://newenergytimes.com/v2/news/2012/LENRGoldRushBegins-atNASA.shtml - , - (slovensky) http://jankolar.blog.sme.sk/c/286236/Je-potvrdenie-LENR-zo-strany-NASA-len-snahou-umyt-si-ruky.html - , - energobloky ponúkané už aj na Slovensku. Iná požiadavka z oblasti biológie a medicíny je - liek na rakovinu - DCA,- dichloroacetát sodný, - http://www.news.ualberta.ca/article.aspx?id=B53BF334EFE64A5CA4190D9CF7BD932A, - slovensky - http://www.edca.cz/ - , - iný - oxid chloričitý - (sám som preventívny uživateľ) http://www.poznanie.sk/prakticke/vyliecit-sa-bez-liekov.php -,- http://www.czmms.net/index.php/detailni-navody . Hladal som po internete aj nejaké relevantné výstupy riešení na súčasný globálny spoločenský marazmus, neúnavne šermujúci vojnou, zabíjaním, systémovým ohrozením sebou samým , a nič som nenašiel. Čo som ale našiel, je blokovanie všetkých myšlienok, posúvajúcich súčasný stav dopredu. Buržoázne média sú totálne v područí záujmov finančnej, korporátnej oligarchie. Cielene vytvárajú informačný chaos už aj vo vede a mladý ľudia, ktorý ešte ako tak bažia po poznaní, sú úplne dezorientovaný. Úroveň záverov medializovaných "politológov" na Slovensku, korešponduje s E-lúzou hlavného mediálneho prúdu. Boj buržoázie o myslenie inteligencie, ale i más, naberá pozoruhodné obrátky. Jednoznačne si uvedomuje, že len "tma" v ľudských hlavách im dopraje moc na ďalšie obdobie. Politický boj generuje čím ďalej plytkejšie argumenty, dialektika je skoro až zakázaná, pritom spoločnosť sa dožaduje nových riešení na oboch koncoch spoločenského rebríčka. Zatiaľ vyhrávajú sily brzdiace akýkoľvek pokrok, demagógia "ekonomizmu", zisku, sú podávané ako sám cieľ, s pripúšťaním stále väčšej bezohľadnosti, dokonca, ako nevyhnutnosti riešenia naplnenia štátneho rozpočtu. Fašizácia americkej legislatívy je už skutočnosť. Je nevyhnutná cesta katarzie ? Prítomnosť, potieraných, ľavicových myšlienok, hľadám kde sa len dá. Mnoho úsilia je treba na ich priblížení k tím ktorý by sa mali o ne opierať, už len z dôvodu vlastného prežitia. Bezpečie aké zažíva súčasná buržoázna oligarchia, ked hodila cez palubu aj strednú triedu, je zarážajúca. Severské modely sú založené práve na drobných podnikateloch a strednej vrstve. Stredoveká myšlienková jednoduchosť je šírená naším svetom, aj napriek tomu že máme premierku z akademickej pôdy. Náš reálny kapitalizmus, kreativitu zásadne neprijíma. Každý tvorivý, pokus o riešenie, je označený za ľavicové strašidlo. Či sa podarí nastupujúcej vláde oslabiť oligarchiu v jej záujmoch, je otázne.
Obrázok používateľa Anonymný
#5
(neuvedené)
28. február 2012, 14:56
Mne by sa páčil taký politik, ktorý by bol inteligentný šialenec, bol by pracovitý zástanca verejného záujmu, či ako to nazvať, určite by sám seba zámerne zhadzoval a robil si zo seba srandu napr. z vlastnej ješitnosti, ťažkopádnosti, z toho, ako sa pomýlil. Bolo by to estetické. Hovoril by nie preto, aby niečo zakryl,ale len tak. Komentoval by svoje pracovné úsilie, jasne by dokázal odhadnúť dôsledky rozhodnutí a otvorene by to hovoril predtým aj potom, ako niečo urobil. Rada by som niekoho takého spozorovala. Inak je to strašne hrozné (reálne), samé negatívne výhľady, lebo nudní patróni všetko pokradli. To by bolo niečo! Sledovať takého otvoreného a kontroverzného politika, ako niečo rieši. Mňam. Zožeňte niekoho takého, lebo inak nestojí za to tu žiť.
Obrázok používateľa Anonymný
#6
(neuvedené)
05. marec 2012, 20:10
Vyše 700 tisíc občanov dostalo účty na absurdné poplatky pre Centrálny depozitár cenných papierov. Poslanci to vedia, politici to vedia, a predsa im títo voliči nestoja ani za to, aby prisľúbili, že ich tohto nezmyslu zbavia. Farizeji radia ľuďom zbaviť sa majetku a iba vymýšľajú, ako by ich kamaráti mohli ešte na týchto nezmyselných prevodoch z jednej štátnej inštitúcie na druhú dobre zarobiť.A nadávajú občanom, že sú nepoučiteľní, lebo vytvárajú rady pred poštami namiesto toho, aby chodili pekne disciplinovane odovzdávať svoj majetok po celý rok. Je to akoby pozostalým po obesencovi posielali účet za špagát. A tí, čo si užívajú majetok, ktorí kedysi reprezentovali cenne papiere, sa nám smejú do očí.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984