Slavoj Žižek gréckej Koalícii radikálnej ľavice (SYRIZA)

*/Európski finanční doktori sami si nie istí tým, ako táto medicína funguje, vás používajú ako testovacích králikov, púšťajú žilou vám, nie žilou svojich vlastných krajín. Nie je žiadne púšťanie žilou nemeckých a francúzskych bánk. Naopak, dostávajú veľké transfúzie. Nič neničíte; reagujete na to, ako sa systém postupne ničí sám./*
Počet zobrazení: 2839

Som poctený byť tu, no zahanbený, že nehovorím vašim jazykom. Takže mi dovoľte začať: Koncom svojho života sa Sigmund Freud, otec psychoanalýzy, opýtal slávnu otázku; „Čo žena chce?“ Pripustil tým rozpaky, ktoré vyvstávajú vo chvíli, keď čelíme záhade ženskej sexuality. Rovnaké rozpaky vyvstávajú dnes; „Čo chce Európa?“

Celú stať nájdete tu:

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
16. jún 2012, 09:10

"Vaši pseudo-radikálni kritici vám vravia, že situácia pre skutočnú sociálnu zmenu ešte nie je vhodná. Že ak sa teraz chopíte moci, len pomôžete systému a spravíte ho efektívnejším. To je to, ak to správne chápem, čo vám hovorí KKE [Komunistická strana Grécka], ktorá je v podstate stranou ľudí, ktorí sú stále nažive, pretože zabudli zomrieť." S.Ž.

**************************

Ako keby som počula úvahu okolo živých mŕtvol z ÚV KSS. Neschopní, nezodpovední, neaktívni, ustráchaní, skrátka politické mŕtve duše!

-----------------------------------------------

"SYRIZA je unikátnou udalosťou ako práve ľavica ? v protiklade s tým, čo robí bežná mimoparlamentná ľavica, ktorá sa stará viac o to, či sú porušené ľudské práva nejakého zločinca, než či zomierajú tisíce- pozbierala odvahu niečo spraviť." S.Ž.

**************************

Opäť unikátna a trefna úvaha aj pre slovenské pomery. Ľavica namiesto toho, aby sa starala o viac ako pol milióna ľudí v reálnej biede, tak "bojuje" za "ľudské práva???", či skôr túžby a nároky sexuálných aberantov. Smeráčkou Mončou F. Beňovou počnúc a liberálnymi "dúhovými socialistami" združených okolo JTT končiac.

Takto sa neparlamentná ľavica (ak sa títo egoisti tak vôbec dajú vôbec nazvať?)rozštiepila na červených oportunistov okolo Hrdličku a na dúchových pseudo "socialistov" okolo portálu JTT, bez výraznejších osobností.

Kde je 22 rokov zašitá slovenská "SYRIZA" radikálne hájaca záujmy ekonomickí neaktívnych (chudobných dôchodcov, nezamestnaných, invalidov, chudobných matiek na materských,...) a vykorisťovaných proletárov, resp. vysťahovalcov za prácou (sluhov s VŠ diplomami)? Ani srnka netuší!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
16. jún 2012, 13:53
na jednom mieste: viete,kolko robila KSS demonštrácií od volieb 2010 do volieb 2012???-minimálne 10!!! na kolkých ste bsa zúčastnila? Poznáte stránku KSS??? Číztate KROKY - či neviet ani čo to je? Riadne sa KSS hlási k systémovej zmene, v súčasnosti uvažuje o petícii proti Eurovalu, a mnoho iných akcií, napr. bola ste na niektorom 1.máji? na to netreba ani médiá - je jasné, že KSS vo vačšine miest organizuje demonštrácie na 1.mája. Tak nerozprávajte o červených oportunistoch, keď zjavne o činnosti komunistov nič neviete a asi ani nechcete vedieť.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
16. jún 2012, 16:07

"Poznáte stránku KSS??? Číztate KROKY - či neviet ani čo to je?" klub

*****************************

Vážený súdruh oportunista!!!

Neviem o čo sa to pokúšate? Veď sa vám búri nielen členská základňa, ale aj celé okresné štruktúry proti oportunistom na ÚV KSS a v predsedníctve strany!

Aby ste ma viac neobviňovali z nevedomosti, či zaujatosti, tak tu je príspevok z "Krokov" ku katastrofálnej porážke komunistov v predčasný voľbách 2012.

Veď ste dostali od Smeru "ultra kanára" tzn., že KSS nevolili ani samotný komunisti a ich rodiny! Pri cca 9000 členskej základní dosiahnúť volebný výsledok menší ako trojnásobok členskej základne je "excelentná" drtivá porážka!!!

Stanovisko, či skôr "východisko z krízového vývoja v strane a ÚV KSS" bolo takéto úbohé: "Dôležitejšie je hľadať cestu spájania sa a komunikácie medzi komunistami a občanmi a pôsobiť hlavne vo vlastných rodinách.2012-04-01 Za ÚV KSS Viera Klimentová

Už ste zavreli "hubu" odvážnemu exsúdruhovi Čujovi, (podľa hesla: "Aj keď pravdu nemáme stranu si rozvracať nedáme, nie to ešte ÚV KSS!)

ktorý napísal toto:

Miroslav Čuj 2012-04-02 08:39:12

"ÚV, ktorý si zvolil svoje vedenie, ktorého návrhy vždy do bodky aj schválil, ktorý nebol schopný vyvodiť politickú zodpovednosť za volebný neúspech v predčasných parlamentných voľbách, do ktorých svojim rozhodnutím vtiahol nič netušiacich radových členov a z ktorých takto vyžmýkal financie potrebné na volebnú kauciu, tak ten ÚV mal odvolať svoje vedenie ... ?!

Bolo vôbec možné niečo také od neho očakávať ? Veru že nie !

Ale našli sa odvážlivci, ktorým ich svedomie nedovolilo mlčky sa len prizerať, ale aj povedať nahlas svoje NIE!

NIE tomuto vedeniu,

NIE tomuto ÚV,

NIE tejto ceste KSS do záhuby!

Pripájam aj ja svoje NIE!!!

Vedomí si svojej zodpovednosti vzdávam sa týmto svojho členstva v ÚV KSS!

Miroslav ČUJ

predseda OV KSS

Spišská Nová ves

Viac nájdete v: Komuniké z rokovania ÚV KSS

Po volebnom fiasku pred dvoma rokmi (2010) to staronový predseda súdruh oportunista oportunistov Jóžin Hrdlička odhrkútal takto:

"Počas volebnej kampane, ale i pred ňou, sa veľmi jasne ukázali viaceré vážne problémy v strane, ktoré však nevznikli včera, ale majú hlbšiu genézu. Je medzi nami veľa klamstva, presviedčali sme sa ako je to u nás v okrese či kraji dobré, ba vynikajúce. V praxi sa ukázalo, že je nesúlad medzi počtom evidovaných členov a skutočne aktívnymi komunistami. Členská základňa je značne prestárla a aj preto nedokáže plniť požiadavky, ktoré sú pred ňu kladené. Nerád, ale musím skonštatovať aj to, že na základe donedávna uplatňovaného tzv. náborovania do strany, či umelého budovania masovej strany za každú cenu, sa v strane značne zmenilo, slušne povedané, intelektuálne a kultúrne prostredie. Absentuje uvedomelosť členov strany, pretrvávajú vžité stereotypy a formálnosť. Ukázalo sa aj to, že naša stranícka štruktúra nie je pružná a nezodpovedá požiadavkám súčasnej politickej práce. V strane absentuje skutočná uvedomelá disciplína, počnúc platením členských príspevkov, odberom a využívaním straníckej tlače či dokonca priamym porušovaním stanov a kolektívnych rozhodnutí jednotlivcami či skupinkami ľudí v strane. ..."

RESUME: Keď si to v akom marazme je KSS prečítajú "priatelia" zo Súmračnej 27, tak sa môžu pučiť smiechom a otvárať šampanské! Lebo budú mať na dlhé, dlhé roky teplé, dobre platené poslanecké miesta a absolútne žiadnu konkurenciu od nich (od stredu) na ľavo!!!

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984