Blog Pavel Novota

Celkový počet zobrazení titulu: 6611 | Týždenné zobrazenia: | Dnešné zobrazenia: 105

Je to len prekrúcanie, alebo aj neúcta k dejinám.

O skreslovaní a prekrúcaní dejín sa tu objavilo už niekoľko článkov. Zaujal ma jeden článok z komunistického časopisu Kroky, čo sa tu nenosí, to radšej sa uvedie článok z Britských listov, hoci zďaleka páchne pravicou, tak som sa rozodol ho tu vo svojom blogu uviesť. Už aj preto, že o Gustavovi Husákovi sa tu objavil polemický článok.

Slovenská diplomacia chce klásť väčší dôraz na bezpečnosť.

V nadpise som uviedol vyhlásenie ministra ZV M. Lajčáka, ktoré do flash správ z vystúpenia ministra v SNR vybrala televízia TA3. Okrem uvedeného vo flash správach bežali aj nasledujúce tri informácie:

Ukrajina : Armáda spustila ofenzívu pri strategickom Mriupole.

Poľsko : Poskytnutie zbraní Ukrajine je poslednou možnosťou, uviedol minister obrany Siemoniak.

Tiež mám niekoľko poznámok k referendu

K doteraz k uskutočneným referendám :

Nepomýlil si premier svetové strany

V súvislosti s návštevou premiera Fica na Ukrajine na Ukrajinu vyštartovalo šesť plne naložených kamiónov, ktoré viezli materiál za približne 700.000 eur. Súčasťou pomoci, ktorú koordinoval slovenský rezort diplomacie, bol výstrojný a zdravotnícky materiál a nové ošatenie vrátane ošatenia pre deti a lieky.

Orbán, Zeman, Fico

|Čo majú títo páni spoločného ? Začnem od Adama, vlastne Orbána.

Viktor Orbán je už po tretíkrát premierom Maďarska. Tak by som predpokladal, že občania Maďarska sa v parlamentných voľbách ( teda dostatočná časť ) postavila na jeho stranu. Teraz mu vyčítajú zdanenie Internetu, žiadanie odvolanie šéfky daňového úradu. To že by mali byť dôvody k tak masovým protestom ?

Iba stručná informácia

do pozornosti o dvoch nositeľoch Nobelovej ceny za mier  na ( Malála Júsufzajová - Barack Obama ) link http://www.aktuality.sk/clanok/264050/malala-povedala-obamovi-prestante-zbrojit-svet-posielaj-knihy/

Ciele USA a NATO obranná aliancia

Podľa správania sa možno povedať, že USA v súčasnosti má dva cieľe : oživiť stagnujúcu ekonomiku a udržať pozíciu jedinej svetovej supervelmoci.

Ešte malá úvaha k letu MH17

Z priebehu správ, informácíí aj dezinformácíí, o zostrelení lietadla Malajských aerolínií letu MH17 nadobúdam stále väčšie presvedčenie, že nejde o žiadnu náhodu, ale cielený zámer vyvolať konflikt oprávňujúci vojenský zásah proti Rusku, alebo aspoň legalizovanú prítomnosť vojsk NATO na území Urajiny. Zdá sa však, že tento scenár celkom nevyšiel, preto, že sa nepodarilo ututlať niektoré informácie, ktoré by zodpovedným za tento incident mohli jednoznačne označiť Rusko.

Neviem, asi to píšem zbytočne.

Priznám sa, že keď som písal svoj blog „Povie mi niekto kam kráča dnešný svet“ očakával som nejaké reakcie, že kladená otázka vyprovokuje nejaké odpovede. Ozval sa iba pán Sablič, ale len v kontexte jeho vlastných bologov v ktorých poukazuje dôsledky diania vo svete vplyvom ekonomických väzieb. Mojím cieľom bolo však poukázať na komplexné dianie v súčasnom svete a to hlavne v pohľade na dominujúce úsilie USA ako určujúcej veľmoci. Dnes sa k nastolenej téme vraciam, i keď sa možno budem opakovať, lebo Ukrajina môže byť rozbuškou pre celosvetovú katastrófu.

Povie mi niekto kam kráča dnešný svet ?

             Základom matematickej analýzy je vyhodnotenie matematickej funkcie stanovením jej maxím, inflexných bodov, či intervalov rastu, poklesu, limitu funkcie a podobne. Vlastne ide o stanovenie trendov v skúmanom intervale. Pre stanovenie týchto trendov platia isté pravidlá.Prepáčte mi tento úvod, ale myslím že pre analýzu ľudskej spoločnosti tiež platia nejaké pravidlá. Nie sú snáď tak exaktné ako v matematike, ale sú a tiež by som povedal, že sa tam nachádzajú určité limitné, či zlomové body a vývojové trendy.

Stránky

Pavel Novota

Autor zatiaľ neuviedol o sebe bližšie informácie.

Blogy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984