Video: Takto vyzerá investičný bordel

Ak ste stále nepochopili, akým veľkým podvodom na radových investoroch, čiže na bežných ľuďoch, je fungovanie finančných trhov, pozrite si úžasné video. Tento rozhovor veľmi presne popisuje, ako finančníci špekulujú s peniazmi, ktoré investujeme do fondov. Napr. v II. dôchodkovom pilieri. Nedajte sa „oklamať“ humorom, informácie použité v rozhovore sa presne zhodujú s realitou.
Počet zobrazení: 1491
video.jpg

Vďaka nášmu partnerskému webu Britské listy sme našli záznam z vynikajúceho satirického programu britskej komerčnej kultúrnej televízie Channel Four. Tento program veľmi zrozumiteľne, ale zároveň neuveriteľne presne vysvetľuje vznik a príčiny hypotekárnej krízy.



Nenechajte sa „oklamať“ humorom: všetko, čo „investičný bankár George Parre“ hovorí, sa absolútne zhoduje s realitou. Kritici označujú satiru Johna Birda a Johna Fortuna pojmom investigatívna satira. Ich programom totiž predchádza tvrdá novinárska príprava. Celý tím novinárov spracúva informácie, sleduje analýzy a komentáre a robí z nich vlastné hodnotenie. Keď John Bird a John Fortune vedú na javisku svoje dialógy, zveličujú a karikujú realitu, nikdy si ju nevymýšľajú.



Ako dôsledok nanajvýš serióznej prípravy týchto dialógov sa niekedy stáva, že na nich reagujú tlačové agentúry vydaním oficiálnych správ, pretože v rámci satiry občas komici zverejnia aj dovtedy neznáme fakty, ktoré objavil novinársky tím, spracúvajúci podklady pre ich program.

Aj v prípade tohto dialógu nepochybujte, že opis správania sa investičných špekulantov, tzv. investičných bánk na Wall Street v New Yorku, alebo v Londýne, či v Tokiu, alebo hypotekárnych maklérov, je úplne presný. Hoci je to pre našinca neuveriteľné, presne takto to na svetových finančných trhoch chodí – podvádza sa, manipuluje sa s informáciami, hazarduje sa s cudzími peniazmi a za krachy nikto nenesie reálnu zodpovednosť.



Už onedlho vám prinesieme šokujúce informácie, ktoré presne popisujú, čo sa deje s peniazmi klientov dôchodkových správcovských spoločností a prečo je isté, že sa väčšina účastníkov tzv. II. piliera u nás zaradí medzi chudobných penzistov odkázaných na sociálne dávky.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa michalfedor@azet.sk
#1
Michal Fedor
03. november 2010, 20:25
Je to neuveriteľné čítanie. Zatiaľ beztrestný spôsob ako okrádať dôverčivých investorov, alebo uplatených správcov cudzích prostriedkov. http://finweb.hnonline.sk/c1-38079760-za-financnymi-bublinami-stoji-najsilnejsia-americka-banka-span-class-koment-komentar-span

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984