Prevzali sme z VTA (Virtuálnej tlačovej agentúry)

- Prezident Rudolf Schuster udelil na návrh ministra spravodlivosti Jána Čarnogurského vyznamenanie Pribinov kríž I. triedy prezidentovi slovenského vojnového štátu Jozefovi Tisovi "in memoriam".
Počet zobrazení: 1265

- Prezident Rudolf Schuster udelil na návrh ministra spravodlivosti Jána Čarnogurského vyznamenanie Pribinov kríž I. triedy prezidentovi slovenského vojnového štátu Jozefovi Tisovi "in memoriam". V zdôvodnení sa uvádzalo jeho integračné úsilie o vstup Slovenska do európskych štruktúr (Veľkonemecká ríša) a potieranie akýchkoľvek nacionalistických a protiintegračných aktivít (Slovenské národné povstanie).

- O preukaz zahraničného Maďara požiadal predseda Pravej SNS Ján Slota. Odôvodnil to tým, že keď môžu vstupovať do SNS občania rómskej národnosti, tak on sa pokúsi získavať občanov maďarskej národnosti. Vraj je pre to ochotný naučiť sa aj Otčenáš po maďarsky.

- Poslanci NR SR Víťazoslav Móric a Peter Muránsky vyhlásili, že ľutujú svoje posmešné výroky počas prerokovávania návrhu zákona o registrovanom partnerstve. Priznali, že tak konali z dôvodu hlbokej neznalosti problematiky. Vzhľadom na to sa rozhodli, že na skúšobnú dobu šiestich mesiacov budú žiť spolu v jednej domácnosti a po jej uplynutí budú parlament informovať o získaných poznatkoch. Paralelne s týmto pokusom chcú realizovať aj pozorovanie chrobákov s rovnakou sexuálnou orientáciou.

- Podľa najnovších informácií si nebude môcť Slovensko po vstupe do EÚ ponechať názov obľúbeného ľudového nápoja rumu, pretože v únii je definovaný ako výrobok z trstinového cukru, zatiaľ čo náš sa vyrába z cukrovej repy. Z dobre informovaných kruhov však preniklo, že Bruselu ešte viac prekáža názov "tuzemský", ktorý môže vyvolať u obyvateľov únie nacionalistické asociácie. Určitým možným kompromisom by hádam mohol byť názov EURUM.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984