mimochodom

V internetovom vydaní istého denníka je rubrika s titulkom Na čítanie. Ktovie, načo sú tie ostatné...
Počet zobrazení: 930

V internetovom vydaní istého denníka je rubrika s titulkom Na čítanie. Ktovie, načo sú tie ostatné... Ibaže by to bola príprava na budúcnosť: Vzhľadom na čoraz hrozivejšie výsledky žiakov slovenských škôl v čítaní prejde denník v snahe o udržanie čo najväčšieho počtu priaznivcov na komiksový spôsob informovania a rubrika Na čítanie zostane len pre vymierajúcich intelektuálov. * * * Počítačoví odborníci z Kanady vyvinuli neporaziteľného hráča dámy, hry, ktorej vznik sa datuje až k roku tritisíc pred naším letopočtom. „Skutočne výrazný pokrok v umelej inteligencii,“ vyhlásil vraj šéfredaktor časopisu International Computer Games Journal a autor neporaziteľného hráča, Jonathan Schaeffer, uviedol, že je to hravý dôkaz, čoho sú súčasné počítače schopné. Iný zorný uhol pohľadu: Je to dôkaz schopností človeka zo všetkých síl a všetkými prostriedkami pracovať na sebadeštrukcii. * * * V Poľsku podľa pracovníkov spermobánk chýbajú spermie, chce ich dovážať. A dováža. Napríklad z Dánska (mimochodom, o tie je medzi Poľkami údajne veľký záujem), Francúzska aj z Afriky. Poľskí muži o darovanie spermií strácajú záujem. Podľa lekára z Bialystoku je mužov, ktorí by spermie boli ochotní darovať, resp. predať v Poľsku veľmi málo, navyše kvalita ich spermií sa znižuje. Či náhodou pokles počtu darcov nespôsobil strach mužov, že by sa ako darcovia dozvedeli nepríjemnú pravdu o svojej plodivej sile, sa v správe neuvádza. * * * V historickom centre Bratislavy, na miestach označených logom hlavného mesta, rozdávali minulý týždeň chodcom pollitrové fľaše chladenej minerálky. Navyše sa po uliciach pohybovala aj jedna hosteska s chladiacim boxom. Škoda, že mesto nepamätalo aj na ďalšiu, ktorá by vzhľadom na nízky počet odpadkových košov v centre zbierala fľaše od vypitých minerálok. A ešte väčšia škoda, že mesto doteraz neangažovalo hostesku ponúkajúcu dobré nápady. Napríklad neinvestovať len jednorazovo do rozdávania minerálok, ale perspektívne, do dostatočného počtu fontánok s pitnou vodou. Nemali by sme si síce v takom prípade na kom očiť oči, ale v horúčave by možno stačilo, keby sme si mali kde zmočiť ústa. * * *

Slovenské noviny píšu: „Poslanec opozičnej SMK a bývalý minister pôdohospodárstva Zsolt Simon chce podať trestné oznámenie na kontroverzného podpredsedu strany Miklósa Duraya za to, že spochybnil regulérnosť jeho zvolenia predsedom okresnej organizácie SMK v Rimavskej Sobote.“ A čo, ak sa predsa len ukáže, že ho (aj keď len podľa českej gramatiky) zvolil len ten predseda?

* * *

Zsolt Simon si vraj myslí, že Duray napriek tomu, že je zodpovedný za stratégiu SMK, pracuje len v záujme jej rozbitia. A nepracuje náhodou predovšetkým v záujme rozbitia čohosi, čo by potom rád „scelil“ pripojením k niečomu inému? * * * Autor knihy Modrá, nie zelená planéta aj po vypuknutí veľkých horúčav tvrdí, že to, čo nás vonku trápi, nie sú vysoké teploty ale „hluboké nedorozumění“. * * * Istý prezident krajiny spoza oceánu zasa vraj vyhlásil, že napriek jeho neústupnosti v Kjóte, horúčavy v Európe vybushili naozaj nečakane. * * * Budeme sa snažiť zaistiť, aby v tých budúcich troch krajoch bol nejaký zástupca štátu, ja neviem, na úrovni prefekta alebo vojvodu ako v Poľsku, alebo hajtmana v Českej republike. Skutočne, z tej demokracie sme už asi všetci nejak moc zmagorení.“ Uhádnete, ktorý slovenský politik takto opäť „perlil“ uplynulý víkend? * * * Kým šéf prípravného výboru Južanskej rady za sebaurčenie János Bósza, ako už býva v jeho kruhoch zvykom, zahmlieva, ako len vládze a odporúča „... pozrieť sa do lexikónov, čo tam píšu o autonómii. Jedine slovenský výklad je taký, že po autonómii môže prísť aj odtrhnutie, nikde inde.“ Kosovčania a belgickí Flámi (napočudovanie nie Slováci) jeho lexikálny výklad zrejme neuznávajú. Možné však je, že sa iba zbabelo nevyhovárajú. (mm, jt, dub)

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984